- Mel
Ingredienser
- 10 g gær
- 1 ss havsalt
- 2 dl kvarg
- 6 dl kaldt vann
- 250 g ølandshvetemel, fullkorn
- 600 g fint durummel
- 1 egg
- Solsikkekjerner
- Gresskarkjerner
- Valmuefrø
- Speltflak
- Sesamfrø
-
SLIK GJØR DU
-
1Smuldre gjæren i en stor bolle og tilsett salt, kvarg og vann.
-
2Rør i melet litt etter litt, og elt deigen i minst 15 minutter. Deigen skal være klistrete.
-
3Legg deigen tilbake i bollen og dryss litt mel over. Dekk bollen med plastfolie og la den stå på et kjølig sted over natten.
-
4Sett ovnen på 200° C.
-
5Strø litt mel på bordet og vend deigen ut av bollen. Kna deigen godt og rull ut 20 rundstykker.
-
6Legg rundstykkene så tett sammen på en bakeplate at de berører hverandre. Pensle rundstykkene med pisket egg og strø forskjellige toppinger på hvert rundstykke.
-
7Bak rundstykkene i den varme ovnen i 30–35 minutter, og avkjøl på rist.
-
8Tips:
-
9Med Le Creusets bakeplate trenger du verken bakepapir eller smøring.