Størrelsesguide til Le Creuset-gryter
Støpejernsgryten, også kalt cocotte eller nederlandsk ovn, passer til flere ulike matlagingsteknikker, inkludert bresering, baking, sautering og langtidskoking. De emaljerte støpejernsgrytene våre er en investering som varer i generasjoner, og vi hjelper deg gjerne med å velge riktig størrelse for matlagings- og serveringsbehovene dine.
Hvilken grytestørrelse passer best for deg?
Le Creuset har størrelser for alle og enhver – også for alle oppskrifter. Selv om alle størrelsene kan brukes til noe, kommer det å velge en størrelse du faktisk trenger, an på hva du liker å lage og hvor mange personer du vanligvis lager mat til.
1. Hvor mange personer lager du mat til?
En god tommelfingerregel er å beregne 1 liter per person, og deretter runde av oppover. Så for en familie på fire bør du beregne minimum 4 liter. Og når du runder oppover blir den ideelle størrelsen på ca. 5–6 liters kapasitet.
Noe som er viktig å vurdere er om du også ofte lager mat til storfamilien eller gjester. Liker du å lage mat for flere dager eller lage hele ukesmenyen i helgene, eller kanskje du bare er veldig glad i rester? I så fall bør du tenke på å legge til et par litre for å imøtekomme disse matlagingsbehovene.
2. Hva slags mat liker du å lage?
Liker du å lage gryteretter og supper, eller er du fan av steking og bresering? Dette er noe du bør tenke over, da ulike matlagingsteknikker krever ulik plass. Til gryteretter og supper trenger du høye sider, men gryten trenger ikke å være bred. Når du steker eller breserer, må gryten være bredere fordi maten trenger mye plass rundt seg for effektiv bruning og karamellisering.
Når du har tenkt gjennom disse punktene er du klar til å velge den perfekte størrelsen for deg.
Velg riktig grytestørrelse
Sammenligningsdiagrammet nedenfor gjør valget enklere.
Runde gryter – størrelser
· Nøkkelfunksjoner
Denne gryten er avrundet, med høye sider, slik at den matcher gassformen og mottar jevn varme. Den har også plass til massevis at ingredienser/væske.
· Perfekt størrelse for
Supper, gryteretter, karriretter, baking.
Ovale gryter – størrelser
· Nøkkelfunksjoner
Denne avlange formen trives godt i stekeovnen og er ideell for steking av større kjøttstykker.
· Perfekt størrelse for
Steik, større kjøttstykker og fjærfe.
Lave gryter – størrelser
· Nøkkelfunksjoner
Lav dybde og bred bunn for bruning uten at det blir for fullt.
· Perfekt størrelse for
Bruning, bresering, baking, sideretter med mer.
I tillegg til størrelsen bør du også tenke på hvilken gryteform som passer best for dine matlagingsbehov.
Hver av grytene våre er spesialdesignet til å utmerke seg innen bestemte matlagingsteknikker. Buffetgryten brukes for eksempel vanligvis til bresering, mens den ovale gryten fungerer best til steking av store kjøttstykker, takket være den avlange formen. Veiledningen vår hjelper deg med å utforske de ulike formene og de beste egenskapene deres.
Hva annet bør du tenke på?
Vi tilbyr også gryter i forskjellige materialer, for eksempel non-stick eller rustfritt stål. Utforsk materialutvalget vårt, og finn den ideelle matchen for din matlagingsstil.
Slik måles grytene våre
Våre praktiske mål gjør det enklere å forstå grytestørrelsene, slik at du kan finne riktig størrelse til kjøkkenet ditt.
1. Dybde
2. Høyde
3. Diameter på bunnen
4. Størrelse
5. Lengde
Hvorfor velge Le Creuset?
Mer å utforske
Les mer om hvordan du får det beste ut av støpejernsgryten din.