Safran og honning i kyllinggryte med appelsinsaus tilsatt ingefær

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Safran og honning i kyllinggryte med appelsinsaus tilsatt ingefær
En oppskrift på en velduftende kyllinggryte, inspirert av marokkanske smaker, gjør denne gryten til et enkelt og hjertevarmt måltid midt i uken.
HOVEDINGREDIENSER
  • Kjøtt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 30 ml (2 ss) olivenolje
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 1 kg kyllingbiter (overlår og klubbe)
  • 1 rødløk
  • 2 hvitløksfedd, hakket
  • 4 cm ingefærrot (1 ss), revet
  • 1 ss (15 ml) vanlig hvetemel
  • 250 ml (1 kopp kyllingkraft)
  • 1 rød chilli, hel, skåret på langs
  • Skallet til 1 appelsin
  • 200 ml nypresset appelsinjuice
  • 1 ss (15 ml) sitronsaft
  • En klype safran stenket i 30 ml varmt vann
  • 1 ss (15 ml) honning
  • 300 g babygulrøtter
  • 400 g kikerter på boks, skylt og avsilt
  • 50 g mandelflak, ristet
  • Frisk koriander, til pynt
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Varm opp 1 spiseskje olje i en Le Creuset 30 cm Signature Buffet-gryte. Smak til kyllingen med salt og pepper. Brun kyllingen på begge sider til den er gyllen. Fjern og sett til side.
  • 2
    Tilsett oljen du har igjen i pannen og la løken surre til den er mørnet i omtrent 6–8 minutter. Rør inn hvitløken og ingefæren og kok videre i enda ett minutt. Dryss over mel og bland inn til løken er dekket med et belegg. Hell i kraften langsomt under omrøring til sausen blir tykkere. Legg til chilli, appelsinskall og appelsinjuice, sitronsaft, safranvann og honning.
  • 3
    Legg kyllingen tilbake i pannen sammen med ekstra kraft fra stekingen. Dekk til og la det småkoke i 25 minutter.
  • 4
    Ha i gulrøttene og la det stå i 20 minutter til eller til gulrøttene er møre og kyllingen er gjennomkokt. Legg til kikertene og varm opp, i omtrent 5 minutter. Smak til med krydder etter behov.
  • 5
    For å få kyllingen sprø, setter du den under grillen i flere minutter. Pynt med mandelflak og frisk koriander.