- Kjøtt
Ingredienser
- 30 ml (2 ss) olivenolje
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1 kg kyllingbiter (overlår og klubbe)
- 1 rødløk
- 2 hvitløksfedd, hakket
- 4 cm ingefærrot (1 ss), revet
- 1 ss (15 ml) vanlig hvetemel
- 250 ml (1 kopp kyllingkraft)
- 1 rød chilli, hel, skåret på langs
- Skallet til 1 appelsin
- 200 ml nypresset appelsinjuice
- 1 ss (15 ml) sitronsaft
- En klype safran stenket i 30 ml varmt vann
- 1 ss (15 ml) honning
- 300 g babygulrøtter
- 400 g kikerter på boks, skylt og avsilt
- 50 g mandelflak, ristet
- Frisk koriander, til pynt
-
SLIK GJØR DU
-
1Varm opp 1 spiseskje olje i en Le Creuset 30 cm Signature Buffet-gryte. Smak til kyllingen med salt og pepper. Brun kyllingen på begge sider til den er gyllen. Fjern og sett til side.
-
2Tilsett oljen du har igjen i pannen og la løken surre til den er mørnet i omtrent 6–8 minutter. Rør inn hvitløken og ingefæren og kok videre i enda ett minutt. Dryss over mel og bland inn til løken er dekket med et belegg. Hell i kraften langsomt under omrøring til sausen blir tykkere. Legg til chilli, appelsinskall og appelsinjuice, sitronsaft, safranvann og honning.
-
3Legg kyllingen tilbake i pannen sammen med ekstra kraft fra stekingen. Dekk til og la det småkoke i 25 minutter.
-
4Ha i gulrøttene og la det stå i 20 minutter til eller til gulrøttene er møre og kyllingen er gjennomkokt. Legg til kikertene og varm opp, i omtrent 5 minutter. Smak til med krydder etter behov.
-
5For å få kyllingen sprø, setter du den under grillen i flere minutter. Pynt med mandelflak og frisk koriander.