Ingredienser
- 3 ss strøkavring
- 240 g ricotta
- 50 g revet parmesan
- 1 egg, sammenpisket
- 2 ss fersk persille, finhakket
- 1 ts fennikelfrø
- 1 ts tørket oregano eller 2 ss fersk oregano
- ½ ts salt
- ½ ts pepper
- 500 g okse- og svinekjøttdeig
- Olivenolje, til gryten
- 1 ss olivenolje
- 1 løk, finhakket
- 4 fedd hvitløk, finhakket
- 1/4 ts chiliflak
- 2 bokser hakkede tomater (à 400 g)
- 2 ss fersk basilikum, finhakket
- 1 ts sukker
- Salt og pepper, etter smak
- 200 g mozzarella, revet
- 50 g parmesan, revet
-
SLIK GJØR DU
-
1Forvarm ovnen til 200 °C
-
2Lag først kjøttbollene: Miks brødsmuler/strøkavring i en foodprosessor til det er fint. Ha det i en skål sammen med ricottaost, parmesan, egg, persille, fennikel, oregano, salt og pepper og rør det sammen med en sleiv. Tilsett kjøttdeigen og bland sammen farsen.
-
3Form farsen til ca. 2,5–3 cm store kjøttboller (ca. 12 kjøttboller). Ha et par dråper olivenolje i buffégryten og fordel kjøttbollene i denne. Bak dem i ovnen til de er gjennomstekt. Det tar ca. 20 minutter. Ta gryten ut av ovnen og legg kjøttbollene på en tallerken. La gryten kjøle av i 5 minutter, og la ovnen være tent.
-
4Lag så tomatsausen: Varm gryten opp på komfyren på middels varme og tilsett olivenolje. Stek løken i gryten til den er gjennomsiktig. Skru ned varmen. Tilsett hvitløk og chiliflak og stek videre i et par minutter. Ha tomatene i gryten og la sausen småkoke på lav varme i 5 minutter. Tilsett basilikum, sukker og smak til med salt og pepper.
-
5Fordel kjøttbollene i buffégryten, så de er dekket av sausen. Dryss osten over retten og bak den i ovnen i ca. 10 minutter, til osten er smeltet og bobler.
-
6Tips: Du kan variere retten ved å bytte ut okse- og svinekjøtt med f.eks. lammekjøttdeig.