Saftige kjøttboller med ricotta i tomatsaus

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Saftige kjøttboller med ricotta i tomatsaus
Her får du den beste oppskriften på Lady og Landstrykeren-klassikeren. Tomatsausen er søtlig og krydret, og kjøttbollene er svampaktige og saftige på grunn av ricottaen som blandes i farsen. Det hele gratineres i ovnen med mozzarella og parmesan. Du kan servere retten på klassisk maner på spagetti, men hvis du vil ha litt variasjon, kan du servere kjøttboller og tomatsaus sammen med f.eks. ris eller ovnsbakte grønnsaker.
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

Kjøttboller:
  • 3 ss strøkavring
  • 240 g ricotta
  • 50 g revet parmesan
  • 1 egg, sammenpisket
  • 2 ss fersk persille, finhakket
  • 1 ts fennikelfrø
  • 1 ts tørket oregano eller 2 ss fersk oregano
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper
  • 500 g okse- og svinekjøttdeig
  • Olivenolje, til gryten
Tomatsaus:
  • 1 ss olivenolje
  • 1 løk, finhakket
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 1/4 ts chiliflak
  • 2 bokser hakkede tomater (à 400 g)
  • 2 ss fersk basilikum, finhakket
  • 1 ts sukker
  • Salt og pepper, etter smak
  • 200 g mozzarella, revet
  • 50 g parmesan, revet
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Forvarm ovnen til 200 °C
  • 2
    Lag først kjøttbollene: Miks brødsmuler/strøkavring i en foodprosessor til det er fint. Ha det i en skål sammen med ricottaost, parmesan, egg, persille, fennikel, oregano, salt og pepper og rør det sammen med en sleiv. Tilsett kjøttdeigen og bland sammen farsen.
  • 3
    Form farsen til ca. 2,5–3 cm store kjøttboller (ca. 12 kjøttboller). Ha et par dråper olivenolje i buffégryten og fordel kjøttbollene i denne. Bak dem i ovnen til de er gjennomstekt. Det tar ca. 20 minutter. Ta gryten ut av ovnen og legg kjøttbollene på en tallerken. La gryten kjøle av i 5 minutter, og la ovnen være tent.
  • 4
    Lag så tomatsausen: Varm gryten opp på komfyren på middels varme og tilsett olivenolje. Stek løken i gryten til den er gjennomsiktig. Skru ned varmen. Tilsett hvitløk og chiliflak og stek videre i et par minutter. Ha tomatene i gryten og la sausen småkoke på lav varme i 5 minutter. Tilsett basilikum, sukker og smak til med salt og pepper.
  • 5
    Fordel kjøttbollene i buffégryten, så de er dekket av sausen. Dryss osten over retten og bak den i ovnen i ca. 10 minutter, til osten er smeltet og bobler.
  • 6
    Tips: Du kan variere retten ved å bytte ut okse- og svinekjøtt med f.eks. lammekjøttdeig.