- Fisk og skalldyr
Ingredienser
- 700 g reker
- Hvitløkssmør, til steking
- 700 g nypoteter, skrelt og kokt
- 1 rødløk, skåret i skiver
- 2 middels kokte egg, delt i to eller fire
- Brønnkarse eller babyspinat
- 100 g kapers, skylt
- 150 g fine grønne bønner, forvellet
- Reddik, skåret i tynne skiver
- 2–4 ansjoser, fileter
- 60 ml olivenolje
- Saften fra 1 sitron
- 15 ml grov sennep
- 10 g finhakket dill
- Salt og pepper
- Tynne ristet loffskiver (Melba) eller krutonger
-
SLIK GJØR DU
-
1Tilbered dressingen. Visp sammen ingrediensene til dressingen og smak til med salt og pepper.
-
2Snu og vend på nypoteter og rødløk i dressingen og la det marineres i minst 30 minutter.
-
3Dander brønnkarse eller babyspinat på små tallerkener til forretter. Topp med poteter, løk, kapers, bønner og reddiker.
-
4Rett før servering: Smelt hvitløkssmør i en Le Creuset panne (som støpejern eller med klebefritt belegg) og stek rekene, mens du snur en gang, til de blir rosa i fargen og lett gjennomstekt. Pass på at du ikke har for mye i pannen. Du må nemlig holde på varmen, for rekene skal ikke koke eller dampe.
-
5Dander rekene på salaten og server med tynne skiver ristet loff (Melba) eller krutonger.