- Egg
Ingredienser
- 1 salathode (f.eks. frillicesalat), revet i spiseklare stykker
- 125 g bacon, skåret i strimler
- 2 sjalottløk, finhakkede
- 2 ss rødvinseddik eller balsamicoeddik
- 1 ts dijonsennep
- 4 egg
- Salt og pepper
-
SLIK GJØR DU
-
1Stek bacon i en kasserolle på middels varme til det er brunt og sprøtt. Tilsett sjalottløk og stek i 1 minutt. Reduser til lav varme og rør inn eddik/balsamico og sennep
-
2Hell den varme dressingen over salaten i en skål og vend det rundt. Fordel salaten i like store deler i fire skåler
-
3Posjering i posjeringspanne:
-
4se fremgangsmåte her
-
5Posjering i vanlig gryte:
-
6Fyll en bred gryte med ca. 7 centimeter saltet vann. Varm opp vannet på middels varme til det småkoker. Slå eggene ut i hver sin lille skål
-
7Nå må du arbeide raskt: Rør en skje raskt rundt i vannet i en sirkelbevegelse for å skape en strømvirvel. Hell ett egg ned i midten av strømvirvelen. Bevegelsene i vannet får hvitene til å samle seg rundt plommen, men du kan hjelpe dem på vei med en skje. La egget posjere i ca. 4 minutter. Løft egget opp av vannet med en hullsleiv og klapp det tørt med kjøkkenpapir. Gjenta med resten av eggene
-
8Legg et posjert egg i hver salat. Krydre med salt og pepper og server