
Hvis man skulle nevne en klassisk, fransk salat, vil mange mennesker uunngåelig svare Salade Lyonnaise. Den er både tidløs og ytterst tilfredsstillende. Salaten er overraskende enkel, men det er de individuelle ingrediensenes spesielle egenskaper som skaper en perfekt kombinasjon av smaker og teksturer. Det er muligens den beste salaten i verden!
HOVEDINGREDIENSER
- Egg
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 1 salathode (f.eks. frillicesalat), revet i spiseklare stykker
- 125 g bacon, skåret i strimler
- 2 sjalottløk, finhakkede
- 2 ss rødvinseddik eller balsamicoeddik
- 1 ts dijonsennep
- 4 egg
- Salt og pepper
-
SLIK GJØR DU
-
1Stek bacon i en kasserolle på middels varme til det er brunt og sprøtt. Tilsett sjalottløk og stek i 1 minutt. Reduser til lav varme og rør inn eddik/balsamico og sennep
-
2Hell den varme dressingen over salaten i en skål og vend det rundt. Fordel salaten i like store deler i fire skåler
-
3Posjering i posjeringspanne:
-
4se fremgangsmåte her
-
5Posjering i vanlig gryte:
-
6Fyll en bred gryte med ca. 7 centimeter saltet vann. Varm opp vannet på middels varme til det småkoker. Slå eggene ut i hver sin lille skål
-
7Nå må du arbeide raskt: Rør en skje raskt rundt i vannet i en sirkelbevegelse for å skape en strømvirvel. Hell ett egg ned i midten av strømvirvelen. Bevegelsene i vannet får hvitene til å samle seg rundt plommen, men du kan hjelpe dem på vei med en skje. La egget posjere i ca. 4 minutter. Løft egget opp av vannet med en hullsleiv og klapp det tørt med kjøkkenpapir. Gjenta med resten av eggene
-
8Legg et posjert egg i hver salat. Krydre med salt og pepper og server