Salade niçoise med laks

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Salade niçoise med laks
En ny variant av den klassiske franske Salade niçoise. Salaten består av stekt laks, spinat, søtpoteter, erter og en vinaigrette med sitron, honning og sennep.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skalldyr
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 400 g laksefilet
  • 1 ss olivenolje
  • Salt og pepper, etter smak
  • 200 g fersk spinat
  • 100 g grønne erter
  • 2 søtpoteter (små)
  • 4 egg
  • 100 g grønne bønner (haricots verts)
VINAIGRETTE:
  • 1 ss Dijon-sennep
  • 1 ss grov sennep
  • 1 ss honning
  • 1,25 dl olivenolje
  • Saften av 1 sitron
  • Salt og pepper, etter smak
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Skrell potetene og skjær dem i skiver. Stek dem i en panne over middels varme til de er gylne og gjennomstekt. Sett til side.
  • 2
    Blanchér erter og bønner til de er møre, hell av vannet og la dem avkjøles. Sett til side.
  • 3
    Kok eggene til de er «smilende». Skrell dem og del dem i to. Sett til side.
  • 4
    Ha alle ingrediensene til vinaigrette i en bolle og visp dem sammen til en jevn dressing. Sett til side.