
De som synes at Salade Niçoise er banal, har nok aldri smakt en vellaget versjon som denne, og det finnes forskjellige oppfatninger om hva denne salaten bør inneholde. Vår oppskrift inneholder både tilberedte og ferske grønnsaker og stekt tunfiskbiff, som gjør salaten spennende og smakfull.
HOVEDINGREDIENSER
- Fisk og skalldyr
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 6 små poteter, f.eks. aspargespoteter, delt i to
- 225 g ferske haricots verts (brekkbønner), klippet
- 2 ss olivenolje
- 200 g cherrytomater
- 2 tunfiskbiffer
- 1 ½ ts hvetemel
- 2 ss dijonsennep
- 2 ss Herbes de Provence-krydder, tørket
- 1 salathode (f.eks. hodesalat), revet i spiseklare stykker
- 2 hardkokte egg, skåret i fire deler
- 50 g svarte oliven, uten stein
Vinaigrette:
- 1 dl olivenolje
- 1 dl sitronsaft
- 1 sjalottløk, finhakket
- 1 ss fersk estragon, finhakket
- 1 ss finhakket bladpersille
- Salt og pepper
-
SLIK GJØR DU
-
1Kok de halve potetene i saltet vann i 7–10 minutter til de er møre. Hell av vannet og sett dem til side
-
2Blansjer bønnene i saltet vann i ca. 3 minutter. Hell av vannet og sett dem til side
-
3Varm opp en støpejernspanne på høy varme. Tilsett 1 ss olivenolje.
-
4Ha i tomatene og stek dem i ca. 2 minutter til de er en smule brent. Hell dem over på en tallerken og sett til side
-
5Tørk av pannen og varm den igjen opp på høy varme. Vend tunfiskbiffene i melet og deretter i sennepen.
-
6Dryss dem med Herbes de Provence-krydder. Stek biffene på begge sider i pannen. De trenger ca. 2 minutter på hver side for å bli medium-rare.
-
7Legg dem på en tallerken og la dem kjøle av før du skjærer dem ut i strimler
-
8Pisk sammen alle ingrediensene til vinaigretten i en skål. Smak til med salt og pepper
-
9Fordel hodesalaten i et stort fat og plasser poteter, brekkbønner, tomater, tunfisk, egg og oliven oppå.
-
10Hell den ønskede mengden vinaigrette over salaten. Ha eventuelt litt i en liten kanne, så gjestene selv kan ha i mer hvis de ønsker det