- Fisk og skalldyr
Ingredienser
- 6 små poteter, f.eks. aspargespoteter, delt i to
- 225 g ferske haricots verts (brekkbønner), klippet
- 2 ss olivenolje
- 200 g cherrytomater
- 2 tunfiskbiffer
- 1 ½ ts hvetemel
- 2 ss dijonsennep
- 2 ss Herbes de Provence-krydder, tørket
- 1 salathode (f.eks. hodesalat), revet i spiseklare stykker
- 2 hardkokte egg, skåret i fire deler
- 50 g svarte oliven, uten stein
- 1 dl olivenolje
- 1 dl sitronsaft
- 1 sjalottløk, finhakket
- 1 ss fersk estragon, finhakket
- 1 ss finhakket bladpersille
- Salt og pepper
-
SLIK GJØR DU
-
1Kok de halve potetene i saltet vann i 7–10 minutter til de er møre. Hell av vannet og sett dem til side
-
2Blansjer bønnene i saltet vann i ca. 3 minutter. Hell av vannet og sett dem til side
-
3Varm opp en støpejernspanne på høy varme. Tilsett 1 ss olivenolje.
-
4Ha i tomatene og stek dem i ca. 2 minutter til de er en smule brent. Hell dem over på en tallerken og sett til side
-
5Tørk av pannen og varm den igjen opp på høy varme. Vend tunfiskbiffene i melet og deretter i sennepen.
-
6Dryss dem med Herbes de Provence-krydder. Stek biffene på begge sider i pannen. De trenger ca. 2 minutter på hver side for å bli medium-rare.
-
7Legg dem på en tallerken og la dem kjøle av før du skjærer dem ut i strimler
-
8Pisk sammen alle ingrediensene til vinaigretten i en skål. Smak til med salt og pepper
-
9Fordel hodesalaten i et stort fat og plasser poteter, brekkbønner, tomater, tunfisk, egg og oliven oppå.
-
10Hell den ønskede mengden vinaigrette over salaten. Ha eventuelt litt i en liten kanne, så gjestene selv kan ha i mer hvis de ønsker det