Salat med grønne linser, grillet spisskål og grillet halloumi

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 3 dl grønne linser
  • 1 terning grønnsaksbuljong
  • 1 spisskål
  • 40 g smør
  • saften fra ½ sitron + 1 grillet sitron
  • 50 g grønne oliven
  • 25 g hakkede pistasjnøtter
  • 1 pakke halloumi (200 g)
  • 1 håndfull bladpersille
  • kvernet pepper og flaksalt
  • olivenolje til å drysse over
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Start med å koke de grønne linsene etter anvisningene på pakken. Ha 1 terning grønnsaksbuljong i det kokende vannet.
  • 2
    Forbered grillen mens linsene koker. Start med å skjære halloumien i skiver på ca. ½–1 cm. Varm opp grillpannen til ca. middels varme og stek stykkene til de får fine grillmerker på hver side. Det er ikke nødvendig å smøre pannen.
  • 3
    Legg dem på en tallerken og tørk pannen med litt papir om nødvendig. Skrell de ytre bladene på spisskålen og del den i fire. Legg dem på pannen og stek i ca. 2–5 minutter på hver side. Når de er grillet på første side, tilsetter du smør i pannen slik at de kan syde i smøret. Avslutt med å helle sitronsaft over og smak til med litt salt og pepper. Legg dem på en tallerken.
  • 4
    Nå til den siste som trenger litt tid på grillen. Sitronen. Skjær den i skiver og stek den til den får grillmerker.
  • 5
    Så kan du anrette. Sil vannet fra linsene og fordel dem på et stort fat. Dryss over oliven, hakkede pistasjnøtter og fordel deretter halloumi, spisskål og sitronskiver på linsene. Dryss over litt olivenolje, flaksalt, pepper og hakket bladpersille.