Salat med rødbeter og harissa

FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Salat med rødbeter og harissa
Unn deg en varm salat, full av smak og som kombinerer søte rødbeter med en herlig grønn harissa-dressing. En komplett palett av smaksnyanser, i tillegg til en sterk visuell opplevelse. En perfekt kombinasjon når du serverer den med stekt laks eller pannegrillet biff.
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 200 g perlebygg
  • 200 g kremost, kald
  • 120 g dukkah-krydder
  • 1 rødløk, skåret i tynne skiver
  • Saft av 1 sitron
  • Havsalt og nykvernet svart pepper
  • 500 g rødbeter, skrellet, halvert og stekt
  • Granateplekjerner
  • Pistasjnøtter til topping
  • Mikrogrønt eller urter til topping
  • Extra virgin olivenolje
Grønn Harissa dressing:
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ss. kapers
  • 1 ts. salt
  • 1 ts. malt spisskummen, ristet
  • 1 ts. malt fennikel, ristet
  • 1 ts. malt koriander, ristet
  • 15 g fersk koriander
  • 15 g fersk bredbladet persille
  • 2 ss. olivenolje
  • 1 isbit
  • 45 ml vann
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Kok perlebygg i henhold til anvisningen på pakken, hell av og spre det ut på et stort brett for å avkjøles.
  • 2
    Dryss dukkah-krydder på en tallerken og lag små kuler av kremost med en teskje. Rull kremosten i dukkah (har du en melonskje er det enkelt å lage kuler av den naturlig myke osten ved å dyppe skjeen i varmt vann).
  • 3
    Ha løkskivene i en liten bolle og hell over sitronsaft og en knivspiss havsalt. Vend dem i bollen og la dem marineres.
  • 4
    For å lage den grønne harissadressingen, har du dressingingrediensene i en liten blender og tilsetter en isbit og vann for å holde urtene grønne. Smak og tilpass krydderbalansen, eller tilsett litt sitronsaft etter smak.
  • 5
    Hell perlebygget i den hjerteformede Le Creuset-skålen for å blande salaten, tilsett olivenolje og smak til med salt og pepper. Legg på et lag med rødbet-halvdeler og kremostkuler. Topp med rødløk og granateplekjerner, og server med den grønne harissadressingen og pistasjnøtter. For 2 porsjoner halverer du oppskriften.