Ingredienser
- 200 g perlebygg
- 200 g kremost, kald
- 120 g dukkah-krydder
- 1 rødløk, skåret i tynne skiver
- Saft av 1 sitron
- Havsalt og nykvernet svart pepper
- 500 g rødbeter, skrellet, halvert og stekt
- Granateplekjerner
- Pistasjnøtter til topping
- Mikrogrønt eller urter til topping
- Extra virgin olivenolje
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 2 ss. kapers
- 1 ts. salt
- 1 ts. malt spisskummen, ristet
- 1 ts. malt fennikel, ristet
- 1 ts. malt koriander, ristet
- 15 g fersk koriander
- 15 g fersk bredbladet persille
- 2 ss. olivenolje
- 1 isbit
- 45 ml vann
-
SLIK GJØR DU
-
1Kok perlebygg i henhold til anvisningen på pakken, hell av og spre det ut på et stort brett for å avkjøles.
-
2Dryss dukkah-krydder på en tallerken og lag små kuler av kremost med en teskje. Rull kremosten i dukkah (har du en melonskje er det enkelt å lage kuler av den naturlig myke osten ved å dyppe skjeen i varmt vann).
-
3Ha løkskivene i en liten bolle og hell over sitronsaft og en knivspiss havsalt. Vend dem i bollen og la dem marineres.
-
4For å lage den grønne harissadressingen, har du dressingingrediensene i en liten blender og tilsetter en isbit og vann for å holde urtene grønne. Smak og tilpass krydderbalansen, eller tilsett litt sitronsaft etter smak.
-
5Hell perlebygget i den hjerteformede Le Creuset-skålen for å blande salaten, tilsett olivenolje og smak til med salt og pepper. Legg på et lag med rødbet-halvdeler og kremostkuler. Topp med rødløk og granateplekjerner, og server med den grønne harissadressingen og pistasjnøtter. For 2 porsjoner halverer du oppskriften.