- Sjokolade
Ingredienser
- 6 egg
- 6 ss varmt vann
- 200 g sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 150 g mel
- 75 g maisstivelse
- 50 g kakaopulver
- 2 ts bakepulver
- 1 knivsodd salt
- 200 g mørk sjokolade
- 7,5 dl kremfløte
- 2 ss vaniljesukker
- ev. et par ts Kirsch eller annen kirsebærlikør
- 1 glass kirsebærsaus med hele kirsebær
- ev. friske kirsebær, til pynt
- rosmarinkvister, til pynt
-
SLIK GJØR DU
-
1Lag sjokoladebunnene:
-
2Sett ovnen på 175 °C (over- og undervarme).
-
3Pisk egg, sukker, vaniljesukker og varmt vann til en lys eggelikør. Massen skal bli cirka tre ganger så stor – det tar omkring 10 minutter.
-
4Bland mel, kakaopulver, maisstivelse, bakepulver og salt, og sil det i eggelikøren. Vend det forsiktig sammen.
-
5Hell deigen i springformen. Hvis du ikke bruker en springform med slipp-lett-belegg, må du kle springformen med bakepapir.
-
6Bak kaken i ovnen i 30–35 minutter. Sjekk om kaken er gjennombakt ved å stikke en kjøttnål eller en skarp kniv i midten av kaken. Hvis det er deig på når du trekker den ut, må den stekes litt lenger. Når kaken er ferdigbakt, skal den kjøle seg helt ned.
-
7Lag sjokoladebarken:
-
8Smelt all sjokoladen over et vannbad.
-
9Hell halvparten av sjokoladen ut på et stykke bakepapir, og legg enda et stykke bakepapir over sjokoladen. Bre den smeltede sjokoladen ut mellom de to stykkene med bakepapir i et tynt lag. Sjokoladen må ikke renne ut i sidene.
-
10Rull deretter papiret stramt sammen, så du har en «rullade» av bakepapir og sjokolade. Lag enda en «rullade» av den resterende sjokoladen. Legg rullene i fryseren i minst 1 time.
-
11Når du ruller ut sjokoladen, vil den brekke i barklignende stykker som du kan pynte kaken med.
-
12Samle kaken:
-
13Pisk fløten til krem sammen med vaniljesukker og ev. Kirsch. Den skal være fast uten å være grynete.
-
14Skjær sjokoladekaken ut i tynne bunner – gjerne 4 stk. Legg den første på et kakefat – ev. med en kakering omkring som kan stabilisere kaken. Fordel først et par skjefuller pisket krem og deretter litt kirsebærsaus og kirsebær på bunnen. Gjenta prosessen med de andre sjokoladebunnene. Når du har lagt på den siste kakebunnen, skal kaken pyntes.
-
15Ha resten av kremen i en sprøytepose med en rund spiss, og sprøyt små topper på kaken slik at det minner om et snølandskap.
-
16Pynt sidene av kaken med sjokoladebarken og lag et lite «leirbål» i midten av kaken med resten av sjokoladen. Fordel kirsebærene og stikk små «rosmarintrær» i kaken. Nå er den klar til servering.