- Mel
Ingredienser
- 50 g hasselnøtter
- 400 g hvetemel
- 1 knivsodd salt
- 3 ts bakepulver
- 2 ss sukker
- 85 g smør
- 100 g hakkede dadler
- 1 ts sitronsaft
- 2 dl melk
- 2 egg
-
SLIK GJØR DU
-
1Sett ovnen på 200 °C.
-
2Spre hasselnøttene utover på en bakeplate og rist dem i ovnen i 10 minutter. Avkjøl hasselnøttene. Gni av skallene og grovhakk nøttene.
-
3Blend mel, salt, bakepulver, sukker, smør, hakkede dadler og nøtter i en kjøkkenmaskin eller blender, til konsistensen er som brødsmuler. Hell blandingen over i en stor rørebolle.
-
4Pisk sitronsaft, melk og egg sammen i en annen bolle.
-
5Lag en fordypning i midten av smulene og tøm i melkeblandingen. Rør deigen til den henger sammen. Hell deigen ut på et melete bord, og kna deigen til den henger sammen og slipper bordplaten. Bruk eventuelt litt mer mel hvis deigen fortsatt er for klistrete.
-
6Rull deigen ut til en tykkelse på 4–5 cm. Stikk ut scones med et glass eller en utstikker. Sett sconesene på en bakeplate.
-
7Bak sconesene i 12–15 minutter, til de er gylne. Avkjøl sconesene på rist.