Scones med nøtter og dadler

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
10+ 10+
Scones med nøtter og dadler
Her er en oppskrift på hjemmelagde, scones mednøtter og dadler som smaker helt likt!
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 50 g hasselnøtter
  • 400 g hvetemel
  • 1 knivsodd salt
  • 3 ts bakepulver
  • 2 ss sukker
  • 85 g smør
  • 100 g hakkede dadler
  • 1 ts sitronsaft
  • 2 dl melk
  • 2 egg
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Sett ovnen på 200 °C.
  • 2
    Spre hasselnøttene utover på en bakeplate og rist dem i ovnen i 10 minutter. Avkjøl hasselnøttene. Gni av skallene og grovhakk nøttene.
  • 3
    Blend mel, salt, bakepulver, sukker, smør, hakkede dadler og nøtter i en kjøkkenmaskin eller blender, til konsistensen er som brødsmuler. Hell blandingen over i en stor rørebolle.
  • 4
    Pisk sitronsaft, melk og egg sammen i en annen bolle.
  • 5
    Lag en fordypning i midten av smulene og tøm i melkeblandingen. Rør deigen til den henger sammen. Hell deigen ut på et melete bord, og kna deigen til den henger sammen og slipper bordplaten. Bruk eventuelt litt mer mel hvis deigen fortsatt er for klistrete.
  • 6
    Rull deigen ut til en tykkelse på 4–5 cm. Stikk ut scones med et glass eller en utstikker. Sett sconesene på en bakeplate.
  • 7
    Bak sconesene i 12–15 minutter, til de er gylne. Avkjøl sconesene på rist.