
En flankestek er et lekkert stykke oksekjøtt som er enkelt å tilberede, og som får en sprø skorpe, da det stekes ved høy varme i kort tid. Kombinert med soyamarinade og sennep er resultatet et mørt stykke kjøtt med en spennende og klistret glace. Server den sammen med vår krydrede agurksalat og opplev det beste fra Japan.
HOVEDINGREDIENSER
- Oksekjøtt
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 250–300 g flankestek
- 1 fedd hvitløk, finrevet
- 2 ss soya
- 2 ss rødvin
- 1 ss sukker
- 1 ts fiskesaus
- ½ lime, saften av denne
- wasabipasta eller -pulver, etter smak
- 2–3 ss dijonsennep
- 1 ss vegetabilsk olje
Agurksalat
- 1 agurk
- 1 ts salt
- 2 ss riseddik
- 1 ss sukker
- frisk chili, finhakket, etter smak
-
SLIK GJØR DU
-
1Bland hvitløk, soya, rødvin, sukker, fiskesaus, limesaft og ev. wasabi sammen.
-
2Skjær ut biffen i 4 like store stykker – på den måten kan du lettere holde øye med tilberedningen når det skal stekes. La kjøttet marinere i blandingen i 2 timer i kjøleskapet.
-
3Legg agurken på skjærebrettet, og bank den noen ganger med et kjevle – dette vil gjøre det enklere for agurken å absorbere smak fra syltelaken.
-
4Skjær den ut i spiseklare stykker, og vend dem sammen med saltet i en skål. La det stå og trekke i 20 minutter, og hell deretter fra den overskytende væsken.
-
5Tilsett riseddik, sukker og frisk chili, og bland godt.
-
6Ta kjøttet ut av kjøleskapet 30 minutter før du steker det så det ikke er kaldt.
-
7Varm opp buffetgryten ved høy varme, og tilsett olje. Stek stykkene på alle sider mens du pensler med sennep slik at glacen karamelliseres. De skal steke i ca. 5 minutter, alt etter størrelse, til de har en sprø, mørk skorpe, men fortsatt er rosa inni.
-
8Server sammen med agurksalaten og ev. ris.