- Oksekjøtt
Ingredienser
- 250–300 g flankestek
- 1 fedd hvitløk, finrevet
- 2 ss soya
- 2 ss rødvin
- 1 ss sukker
- 1 ts fiskesaus
- ½ lime, saften av denne
- wasabipasta eller -pulver, etter smak
- 2–3 ss dijonsennep
- 1 ss vegetabilsk olje
- 1 agurk
- 1 ts salt
- 2 ss riseddik
- 1 ss sukker
- frisk chili, finhakket, etter smak
-
SLIK GJØR DU
-
1Bland hvitløk, soya, rødvin, sukker, fiskesaus, limesaft og ev. wasabi sammen.
-
2Skjær ut biffen i 4 like store stykker – på den måten kan du lettere holde øye med tilberedningen når det skal stekes. La kjøttet marinere i blandingen i 2 timer i kjøleskapet.
-
3Legg agurken på skjærebrettet, og bank den noen ganger med et kjevle – dette vil gjøre det enklere for agurken å absorbere smak fra syltelaken.
-
4Skjær den ut i spiseklare stykker, og vend dem sammen med saltet i en skål. La det stå og trekke i 20 minutter, og hell deretter fra den overskytende væsken.
-
5Tilsett riseddik, sukker og frisk chili, og bland godt.
-
6Ta kjøttet ut av kjøleskapet 30 minutter før du steker det så det ikke er kaldt.
-
7Varm opp buffetgryten ved høy varme, og tilsett olje. Stek stykkene på alle sider mens du pensler med sennep slik at glacen karamelliseres. De skal steke i ca. 5 minutter, alt etter størrelse, til de har en sprø, mørk skorpe, men fortsatt er rosa inni.
-
8Server sammen med agurksalaten og ev. ris.