
Shakshuka stammer opprinnelig fra Tunisia, men har siden blitt videreutviklet i det jerusalemske kjøkken. Shakshuka er hebraisk og betyr «en god røre», og navnet passer veldig godt til retten, som består av posjerte egg på en tykk og krydret grønnsakssaus som vanligvis består av tomater, paprika, auberginer og hvitløk. Denne utgaven er perfekt til både brunsj og lunsj.
HOVEDINGREDIENSER
- Egg
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 4 fedd finhakket hvitløk
- 3 ss olivenolje
- 2 ts røkt spansk paprika
- 1 finhakket rødløk
- 2 x 400 g hakkede tomater på boks
- 2 ss tomatpuré
- 1 ts malt spisskummen
- 1 ts malt koriander
- havsalt og nykvernet pepper
- 1 ss rødvinseddik
- 4 store egg
- 200 g halloumiost, i skiver og grillet
- 6–8 blader grønnkål uten stilker, revet i passe store biter
-
SLIK GJØR DU
-
1Varm en Le Creuset grillpanne sakte opp på middels varme.
-
2Forvarm ovnen til 200 °C.
-
3Skjær halloumiosten i skiver, smør skivene med olivenolje og grill dem på grillpannen, til de har flotte grillstriper på hver side.
-
4Varm opp en støpejernspanne på middels varme i ca. 5 min.
-
5Tilsett hvitløk, paprika og løk i støpejernspannen med litt olivenolje, og stek i 5 minutter på lav varme til løken er myk.
-
6Tilsett flådde tomater, tomatpuré, spisskummen, koriander, salt og pepper og la det hele småkoke i 15 minutter.
-
7Rør i rødvinseddik og smak til. Skru ned varmen og lag 4 hull i sausen.
-
8Fyll kål i hvert av hullene og knekk et egg forsiktig over hvert hull.
-
9Ta pannen av varmen og trykk de grillede halloumiskivene inn i retten. Stek i ovnen i 10–15 minutter til eggene er stivnet, og server.