- Egg
Ingredienser
- 4 fedd finhakket hvitløk
- 3 ss olivenolje
- 2 ts røkt spansk paprika
- 1 finhakket rødløk
- 2 x 400 g hakkede tomater på boks
- 2 ss tomatpuré
- 1 ts malt spisskummen
- 1 ts malt koriander
- havsalt og nykvernet pepper
- 1 ss rødvinseddik
- 4 store egg
- 200 g halloumiost, i skiver og grillet
- 6–8 blader grønnkål uten stilker, revet i passe store biter
-
SLIK GJØR DU
-
1Varm en Le Creuset grillpanne sakte opp på middels varme.
-
2Forvarm ovnen til 200 °C.
-
3Skjær halloumiosten i skiver, smør skivene med olivenolje og grill dem på grillpannen, til de har flotte grillstriper på hver side.
-
4Varm opp en støpejernspanne på middels varme i ca. 5 min.
-
5Tilsett hvitløk, paprika og løk i støpejernspannen med litt olivenolje, og stek i 5 minutter på lav varme til løken er myk.
-
6Tilsett flådde tomater, tomatpuré, spisskummen, koriander, salt og pepper og la det hele småkoke i 15 minutter.
-
7Rør i rødvinseddik og smak til. Skru ned varmen og lag 4 hull i sausen.
-
8Fyll kål i hvert av hullene og knekk et egg forsiktig over hvert hull.
-
9Ta pannen av varmen og trykk de grillede halloumiskivene inn i retten. Stek i ovnen i 10–15 minutter til eggene er stivnet, og server.