Shashuka

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Shashuka
HOVEDINGREDIENSER
  • Egg
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 2 gule løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 rød chili
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss spisskummen
  • 1 ts tørket koriander
  • 1 pose malt svart pepper
  • 2 ts røkt paprika
  • 0,5 ts gurkemeie
  • 1 ss harissa (alternativt Sambal Oelek)
  • 1 ss tomatpuré
  • 400 g hermetiske tomater
  • 1,5 dl lys pilsner
  • 1 ts salt
  • 4 egg
  • frisk koriander og persille
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Hakk den gule løken i terninger, og hakk hvitløk og chili. Stek den gule løken i olivenolje i en Le Creuset buffetgryte på svak varme i ca. 10 minutter. Tilsett hvitløk, chili, krydder, harissa og tomatpuré og stek i ytterligere 5 minutter.
  • 2
    Rør i de hermetiske tomatene. Tilsett ølet og kok opp, og la det surre på svak varme i ca. 15 minutter. Smak til med salt og nykvernet pepper og rør i hakket koriander.
  • 3
    Lag små hull i sausen og klekk eggene i disse. Vær forsiktig så du ikke ødelegger eggeplommen. Sett lokk på gryten og la det surre i noen minutter til eggene er ferdige.
  • 4
    Pynt til slutt med hakket persille og server.