- Egg
Ingredienser
- 2 gule løk
- 2 fedd hvitløk
- 1 rød chili
- 1 ss olivenolje
- 1 ss spisskummen
- 1 ts tørket koriander
- 1 pose malt svart pepper
- 2 ts røkt paprika
- 0,5 ts gurkemeie
- 1 ss harissa (alternativt Sambal Oelek)
- 1 ss tomatpuré
- 400 g hermetiske tomater
- 1,5 dl lys pilsner
- 1 ts salt
- 4 egg
- frisk koriander og persille
-
SLIK GJØR DU
-
1Hakk den gule løken i terninger, og hakk hvitløk og chili. Stek den gule løken i olivenolje i en Le Creuset buffetgryte på svak varme i ca. 10 minutter. Tilsett hvitløk, chili, krydder, harissa og tomatpuré og stek i ytterligere 5 minutter.
-
2Rør i de hermetiske tomatene. Tilsett ølet og kok opp, og la det surre på svak varme i ca. 15 minutter. Smak til med salt og nykvernet pepper og rør i hakket koriander.
-
3Lag små hull i sausen og klekk eggene i disse. Vær forsiktig så du ikke ødelegger eggeplommen. Sett lokk på gryten og la det surre i noen minutter til eggene er ferdige.
-
4Pynt til slutt med hakket persille og server.