- Mel
Ingredienser
- 250 g mykt smør, samt litt til formen
- 225 g sukker
- 3 egg
- 2 ss valmuefrø
- 2 økologiske sitroner
- 1¼ dl melk
- 250 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 3 ss solsikkekjerner
-
SLIK GJØR DU
-
1Sett ovnen på 180 °C.
-
2Pisk smør og sukker sammen i en bolle til det ser ut som en lys krem.
-
3Pisk inn ett egg av gangen sammen med valmuefrøene.
-
4Riv sitronskallene fint på rivjern og tilsett i bollen.
-
5Ha i melk, mel og bakepulver, og rør alt sammen til en jevn deig.
-
6Hell deigen i et smurt, rektangulært fat (33 x 23 cm) og strø over solsikkekjerner.
-
7Bak kaken i 40–45 minutter. Sjekk om kaken er ferdig ved å stikke en bakepinne ned i midten. Hvis pinnen kommer ut ren, er kaken ferdigstekt. Avkjøl kaken i formen på rist.