Sitronkake med kjerner

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
8-10 8-10
Sitronkake med kjerner
Deilig og enkel oppskrift på en smakfull og saftig sitronkake med valmuefrø og solsikkekjerner.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 250 g mykt smør, samt litt til formen
  • 225 g sukker
  • 3 egg
  • 2 ss valmuefrø
  • 2 økologiske sitroner
  • 1¼ dl melk
  • 250 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 3 ss solsikkekjerner
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Sett ovnen på 180 °C.
  • 2
    Pisk smør og sukker sammen i en bolle til det ser ut som en lys krem.
  • 3
    Pisk inn ett egg av gangen sammen med valmuefrøene.
  • 4
    Riv sitronskallene fint på rivjern og tilsett i bollen.
  • 5
    Ha i melk, mel og bakepulver, og rør alt sammen til en jevn deig.
  • 6
    Hell deigen i et smurt, rektangulært fat (33 x 23 cm) og strø over solsikkekjerner.
  • 7
    Bak kaken i 40–45 minutter. Sjekk om kaken er ferdig ved å stikke en bakepinne ned i midten. Hvis pinnen kommer ut ren, er kaken ferdigstekt. Avkjøl kaken i formen på rist.