Sitronpai

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 2 timer Under 2 timer
ANTALL PERSONER
6-8 6-8
Sitronpai
En frisk dessert fylt med sitronkrem, og med sprø og knasende topp. Smaken leder tankene hen på sol og sommer og passer perfekt til en sommerdag på terrassen.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

Paibunn:
  • 180 g hvetemel
  • 1 klype salt
  • 1 dl melis
  • 100 g smør
  • 1/2 dl vann
Sitronkrem:
  • Saften av 3 sitroner
  • Revet skall fra 1 ubehandlet sitron
  • 2 1/2 dl vann
  • 3 egg
  • 120 g sukker
  • 125 ml fløte
  • Sukker til karamellisering
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Sikt mel, salt og melis sammen i en skål.
  • 2
    Smuldre i smøret, og tilsett deretter vann. Rør deigen godt sammen. Når deigen har fått en jevn og fast konsistens, dekkes den til og settes i kjøleskapet til avkjøling i minst 30 minutter.
  • 3
    Rull ut deigen, og legg den i paiformen slik at kantene står litt over kanten på formen. Sett deigen til kjøling i ytterligere 30 minutter.
  • 4
    Fjern overflødig deig fra kantene og legg i bakepapir, samt bakebønner eller ris for å holde deigen på plass under forhåndsstekingen. Stek paibunnen ved 180° C i 15 minutter.
  • 5
    Fjern bakebønnene, og stek bunnen i ytterligere 5 minutter.
  • 6
    Pisk egg og sukker godt sammen for å lage sitronkremen.
  • 7
    Bland i sitronsaften og det revne sitronskallet, og tilsett til slutt fløten. Hell kremen i den forhåndsstekte paibunnen, og stek i ovn ved 130° C i 30-40 minutter. Sitronkremen skal ha glatt overflate og “skjelve” litt når den er ferdigstekt.
  • 8
    Sett kaken til avkjøling i et par timer. Når paien er avkjølt, drysses sukker på toppen.
  • 9
    Karamelliser sukkeret under grillen i ovnen eller med en gassbrenner. Server med en gang.
  • 10
    Tip:
  • 11
    Paiformens løse bunn gjør det enkelt å servere paier på en elegant måte. Løft bunnen med paien på ut av formen, og skyv paien forsiktig av bunnen over på et serveringsfat. Enklere kan det ikke bli.