- Mel
Ingredienser
- 4 store egg
- 240 g sukker
- 3 appelsiner
- 3 sitroner
- 275 ml olivenolje
- 300 g mandelmel
- 150 g mel
- 2 ts bakepulver
- En knivsodd salt
- 1 kvist rosmarin, bladene plukkes av og finhakkes
- 1 ss smør til formen
- 30 ml sitronsaft, oppvarmet
- 2 ss melis
- Melis, til servering
-
SLIK GJØR DU
-
1Forvarm ovnen til 170 °C / varmluft 150 °C
-
2Slå først eggene ut i en skål sammen med sukker, og pisk det til en luftig og lys eggesnaps.
-
3Ta skallet og saften fra 2 appelsiner og 2 sitroner, og sett det til side til det skal brukes.
-
4Bland olivenolje, sitrussaft og sitrusskall i en kanne. Hell blandingen langsomt i eggesnapsen mens du pisker konstant. Gjør det svært langsomt for å sikre at eggesnapsen ikke skiller seg.
-
5Sikt mandelmel, mel og salt sammen i en egen skål. Tilsett den finhakkede rosmarinen i melblandingen, og vend det deretter forsiktig sammen med egg- og oljeblandingen til deigen er ensartet.
-
6Smør fatet lett med litt smør, før du forsiktig heller i deigen. Skjær resten av appelsinene og sitronene i tynne skiver, og legg skivene forsiktig oppå deigen.
-
7Bak kaken i ovnen i ca. 1 time. Kaken er ferdig når den er gyllen og når du kan stikke en kjøttnål i midten av kaken og nålen kommer ut uten deig på. Hvis kaken brunes litt for raskt, trenger du bare å dekke den til med litt folie og sette den tilbake i ovnen til den er ferdigbakt.
-
8Når kaken er ferdig, skal du føre en kniv forsiktig rundt kanten av fatet, slik at kaken enkelt kan tas ut senere.
-
9Til glasuren varmer du sitronsaften og sukkeret forsiktig opp i en gryte til sukkeret er oppløst. Bruk en kjøttnål til å stikke hull i kaken, slik at glasuren kan absorberes. Pensle forsiktig toppen av kaken med glasuren, og la den kjøle helt av før du skjærer og serverer med litt melis på toppen.