Sitruskake med olivenolje

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 2 timer Under 2 timer
ANTALL PERSONER
+10 +10
Sitruskake med olivenolje
Denne olivenoljekaken, som er en hyllest til den vakre gylne oljen fra regionen Provence, er rik, fuktig og lekker. Kaken har en luftig konsistens som er krydret med aromaene fra olivenolje og sitrus. Den pyntes til slutt med skiver av sitrusfrukter, som gir den et innbydende utseende.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 4 store egg
  • 240 g sukker
  • 3 appelsiner
  • 3 sitroner
  • 275 ml olivenolje
  • 300 g mandelmel
  • 150 g mel
  • 2 ts bakepulver
  • En knivsodd salt
  • 1 kvist rosmarin, bladene plukkes av og finhakkes
  • 1 ss smør til formen
Til glasuren:
  • 30 ml sitronsaft, oppvarmet
  • 2 ss melis
  • Melis, til servering
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Forvarm ovnen til 170 °C / varmluft 150 °C
  • 2
    Slå først eggene ut i en skål sammen med sukker, og pisk det til en luftig og lys eggesnaps.
  • 3
    Ta skallet og saften fra 2 appelsiner og 2 sitroner, og sett det til side til det skal brukes.
  • 4
    Bland olivenolje, sitrussaft og sitrusskall i en kanne. Hell blandingen langsomt i eggesnapsen mens du pisker konstant. Gjør det svært langsomt for å sikre at eggesnapsen ikke skiller seg.
  • 5
    Sikt mandelmel, mel og salt sammen i en egen skål. Tilsett den finhakkede rosmarinen i melblandingen, og vend det deretter forsiktig sammen med egg- og oljeblandingen til deigen er ensartet.
  • 6
    Smør fatet lett med litt smør, før du forsiktig heller i deigen. Skjær resten av appelsinene og sitronene i tynne skiver, og legg skivene forsiktig oppå deigen.
  • 7
    Bak kaken i ovnen i ca. 1 time. Kaken er ferdig når den er gyllen og når du kan stikke en kjøttnål i midten av kaken og nålen kommer ut uten deig på. Hvis kaken brunes litt for raskt, trenger du bare å dekke den til med litt folie og sette den tilbake i ovnen til den er ferdigbakt.
  • 8
    Når kaken er ferdig, skal du føre en kniv forsiktig rundt kanten av fatet, slik at kaken enkelt kan tas ut senere.
  • 9
    Til glasuren varmer du sitronsaften og sukkeret forsiktig opp i en gryte til sukkeret er oppløst. Bruk en kjøttnål til å stikke hull i kaken, slik at glasuren kan absorberes. Pensle forsiktig toppen av kaken med glasuren, og la den kjøle helt av før du skjærer og serverer med litt melis på toppen.
 
Tips:
Kaken smaker enda bedre hvis du serverer den med crème fraîche med litt appelsinskall blandet i.
 
 
Le Creuset