- Sjokolade
Ingredienser
- 5 dl helmelk
- 1 vaniljestang, skrapt
- 125 g hvetemel
- 250 g sukker
- 3 eggeplommer
- 20 g bittert kakaopulver
- 30 g kakaopulver
-
SLIK GJØR DU
-
1Kok opp melken med de skrapede vaniljefrøene. Dekk til og avkjøl.
-
2Bland mel, sukker og 20 g kakaopulver i en bolle og hell i den avkjølte melken. Tilsett eggeplommene og bland med en slikkepott. Sikt og sett til side i kjøleskapet i 12 til 24 timer.
-
3Dagen etter tar du ut blandingen av kjøleskapet 60 minutter før baking. Smør koppene i Le Creuset Cannelé-brettet, og hell deretter blandingen i koppene til de er ¾ fulle.
-
4Forvarm ovnen til 220 °C. Stekes i 10 minutter på 220 °C og stekes ferdig i 60 minutter på 180 °C.
-
5Sjekk fargen på canneléene på slutten av steketiden. Hvis bakverket fortsatt er lyst, stek i ytterligere 5 minutter.
-
6La canneléene avkjøle seg i formen. Når den er avkjølt, fjern den. Rull canneléene i kakaopulver før servering.
-
7Kokkens tips:
-
8Deigen skal ikke piskes, ellers flyter canneléene over når de lages.