- Sjokolade
Ingredienser
- 150 g sukker
- 2 ss vann
- 2 dl fløte
- 80 g saltet smør, skåret i terninger
- 1 ts havsalt
- 4 egg, middels store
- 80 g sukker
- 50 g mel
- 100 g mørk sjokolade (minst 70 % kakao)
- 100 g usaltet smør
- 20 g smør, til ramekiner
- 2 ss mel, til ramekiner
-
SLIK GJØR DU
-
1Salt karamell:
-
2Ha sukker og vann i en kasserolle og varm opp ved middels varme. La karamellen småkoke i cirka 5 minutter til den er gyllen.
-
3Ta kasserollen av varmen og tilsett fløte mens du rører rundt. Tilsett smør og havsalt og la karamellen kjøle seg ned.
-
4Fondanter:
-
5Varm opp ovnen til 230 °C
-
6Pisk sammen egg og sukker til det er lyst og luftig. Sikt mel i deigen, og vend det forsiktig sammen. Sett til side.
-
7Smelt sjokolade og smør sammen i mikrobølgeovnen eller over et vannbad. La det kjøle seg ned i cirka 10 minutter, og vend det deretter forsiktig i deigen.
-
8Smør innsiden av de fire ramekinene og dryss på mel. Fordel deigen i ramekinene og legg 1 ss salt karamell i midten av hver.
-
9Stek i 8–10 minutter til de har dannet skorpe og har hevet seg litt. La det kjøle seg ned i et minutt før servering.