Sjokoladekake med bringebær og rosenblader

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 2 timer Under 2 timer
ANTALL PERSONER
6-8 6-8
Sjokoladekake med bringebær og rosenblader
Den perfekte kaken å bake når du ønsker deg en godbit på Valentinsdagen.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • Litt smør til å smøre inn med
  • 150 g mel tilsatt bakepulver
  • 2 ss kakaopulver
  • 2,5 ts bakepulver
  • En klype salt
  • 125 g sukker
  • 125 g smør, romtemperert
  • 3 egg
  • 4 ss gresk yoghurt, naturell
  • 1 ss rosenvann
  • ½ ts vaniljekstrakt
  • 100 g bringebær
Pynt:
  • 100 g mørk sjokolade - brukket i biter
  • En håndfull med bringebær
  • Noen få rosenblader
  • Melis (valgfritt)
 
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Forvarm ovnen til 180°C (varmluftsovn 160°C)
  • 2
    Plasser en ovnsrist i midten av ovnen. Dekk bunnen av en hjerteformet støpejernsgryte fra Le Creuset med bakepapir og smør inn papiret og sidene på gryten med smør.
  • 3
    Sikt mel, kakaopulver, bakepulver og salt i en blandebolle.
  • 4
    Tilsett sukker, smør, egg (ikke pisket), gresk yoghurt, rosenvann og vaniljeekstrakt.
  • 5
    Bruk en tresleiv for å piske sammen blandingen i 1-2 minutter til den er jevn og kremaktig.
  • 6
    Fold inn bringebærene og mos dem lett. Øs blandingen over i den klargjorte gryten og jevn ut toppen.
  • 7
    Stek i 45-50 minutter. For å sjekke om kaken er stekt, stikker du et tynt grillspyd inn i midten av kaken. Den er stekt dersom spydet er rent når du tar det ut igjen. Hvis ikke, lar du den steke i 3-5 minutter til.
  • 8
    Plasser gryten på en rist og la kaken avkjøles fullstendig.
  • 9
    For å pynte kaken, smelter du sjokoladen i en ildfast bolle som du plasserer over en kasserolle med vann som småkoker. Pass på at vannet ikke kommer i kontakt med bunnen av bollen.
  • 10
    Hell sjokoladen over kaken og dryss over noen bringebær på toppen. Rett før du serverer strør du over noen rosenblader og drysser med litt melis.
  • 11
     Tips til kokken:
  • 12
    Skjær kaken med en plastkniv slik at du unngår å skrape opp emaljen. Alternativt kan du løsne kaken fra gryten ved å bruke en stekespade av plast eller gummi og føre den langs sidene.