- Mel
Ingredienser
- Litt smør til å smøre inn med
- 150 g mel tilsatt bakepulver
- 2 ss kakaopulver
- 2,5 ts bakepulver
- En klype salt
- 125 g sukker
- 125 g smør, romtemperert
- 3 egg
- 4 ss gresk yoghurt, naturell
- 1 ss rosenvann
- ½ ts vaniljekstrakt
- 100 g bringebær
- 100 g mørk sjokolade - brukket i biter
- En håndfull med bringebær
- Noen få rosenblader
- Melis (valgfritt)
-
SLIK GJØR DU
-
1Forvarm ovnen til 180°C (varmluftsovn 160°C)
-
2Plasser en ovnsrist i midten av ovnen. Dekk bunnen av en hjerteformet støpejernsgryte fra Le Creuset med bakepapir og smør inn papiret og sidene på gryten med smør.
-
3Sikt mel, kakaopulver, bakepulver og salt i en blandebolle.
-
4Tilsett sukker, smør, egg (ikke pisket), gresk yoghurt, rosenvann og vaniljeekstrakt.
-
5Bruk en tresleiv for å piske sammen blandingen i 1-2 minutter til den er jevn og kremaktig.
-
6Fold inn bringebærene og mos dem lett. Øs blandingen over i den klargjorte gryten og jevn ut toppen.
-
7Stek i 45-50 minutter. For å sjekke om kaken er stekt, stikker du et tynt grillspyd inn i midten av kaken. Den er stekt dersom spydet er rent når du tar det ut igjen. Hvis ikke, lar du den steke i 3-5 minutter til.
-
8Plasser gryten på en rist og la kaken avkjøles fullstendig.
-
9For å pynte kaken, smelter du sjokoladen i en ildfast bolle som du plasserer over en kasserolle med vann som småkoker. Pass på at vannet ikke kommer i kontakt med bunnen av bollen.
-
10Hell sjokoladen over kaken og dryss over noen bringebær på toppen. Rett før du serverer strør du over noen rosenblader og drysser med litt melis.
-
11Tips til kokken:
-
12Skjær kaken med en plastkniv slik at du unngår å skrape opp emaljen. Alternativt kan du løsne kaken fra gryten ved å bruke en stekespade av plast eller gummi og føre den langs sidene.