
En av de lekreste dessertene man kan få servert, må være fløyelsmyk, intens sjokolademousse. Her er den kombinert med krem og knasende mandelkrokan. En opplagt dessert når du venter gjester, da den kan porsjonsanrettes og forberedes dagen i forveien.
Oppskriften er utviklet i samarbeid med Mette Elkjær.
HOVEDINGREDIENSER
- Sjokolade
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 130 g mørk sjokolade, knapper eller hakket
- 100 g pasteuriserte eggeplommer
- 100 g sukker i alt (fordelt: 60 g, 10 g, 30 g)
- 150 g pasteuriserte eggehviter
- 20 g mandler
- 1,5 dl kremfløte
- gjøksyre
-
SLIK GJØR DU
-
1Smelt sjokolade over et vannbad eller forsiktig i mikrobølgeovnen. La den kjøle seg litt ned på kjøkkenbordet.
-
2Pisk eggeplommer og 60 g sukker i en skål til det blir en lys og luftig eggesnaps.
-
3Pisk eggehvitene og 10 g sukker i en annen skål til de er helt stive.
-
4Vend forsiktig den smeltede sjokoladen i eggesnapsen. Vend deretter i eggehvitene uten å slå ut for mye luft av moussen.
-
5Ha moussen i en sprøytepose eller en frysepose – så blir det enklere å få moussen i glassene uten å rote. Fordel i hvert glas og sett dem til kjøling.
-
6Ha de siste 30 g sukker på en panne på lav varme. La det smelte helt uten å røre i sukkeret.
-
7Tilsett mandler og dekk dem med karamellen.
-
8Ha bakepapir på en stekeplate. Hell ut krokanen på bakepapiret. Når krokanen er helt avkjølt, hakker du den fint.
-
9Pisk fløten til lett krem og fordel den over moussen i glassene. Dryss deretter med mandelkrokan og pynt med gjøksyre.