- Sjokolade
Ingredienser
- 130 g mørk sjokolade, knapper eller hakket
- 100 g pasteuriserte eggeplommer
- 100 g sukker i alt (fordelt: 60 g, 10 g, 30 g)
- 150 g pasteuriserte eggehviter
- 20 g mandler
- 1,5 dl kremfløte
- gjøksyre
-
SLIK GJØR DU
-
1Smelt sjokolade over et vannbad eller forsiktig i mikrobølgeovnen. La den kjøle seg litt ned på kjøkkenbordet.
-
2Pisk eggeplommer og 60 g sukker i en skål til det blir en lys og luftig eggesnaps.
-
3Pisk eggehvitene og 10 g sukker i en annen skål til de er helt stive.
-
4Vend forsiktig den smeltede sjokoladen i eggesnapsen. Vend deretter i eggehvitene uten å slå ut for mye luft av moussen.
-
5Ha moussen i en sprøytepose eller en frysepose – så blir det enklere å få moussen i glassene uten å rote. Fordel i hvert glas og sett dem til kjøling.
-
6Ha de siste 30 g sukker på en panne på lav varme. La det smelte helt uten å røre i sukkeret.
-
7Tilsett mandler og dekk dem med karamellen.
-
8Ha bakepapir på en stekeplate. Hell ut krokanen på bakepapiret. Når krokanen er helt avkjølt, hakker du den fint.
-
9Pisk fløten til lett krem og fordel den over moussen i glassene. Dryss deretter med mandelkrokan og pynt med gjøksyre.