Sjokoladepavlova med rødvinsposjerte pærer

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 2 timer Under 2 timer
ANTALL PERSONER
6-8 6-8
Sjokoladepavlova med rødvinsposjerte pærer
Denne oppskriften er et alternativ til den klassiske pavlovaen med sommerbær, og inneholder i stedet de intense smakene fra sjokolade og rødvin, som komplementerer hverandre på herlig vis. De forskjellige konsistensene i desserten – sprø marengs, posjerte pærer og lett fløteskum – gjør den til en spennende og harmonisk opplevelse som vil imponere gjestene dine.
HOVEDINGREDIENSER
  • Sjokolade
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

Marengsbunn:
  • 6 eggehviter
  • 300 g sukker
  • 30 g kakaopulver
Posjerte pærer:
  • 3,5 dl rødvin
  • 100 g sukker
  • 1 kanelstang
  • 1 kvist timian
  • 4 Conference-pærer
  • 6 dl kremfløte:
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ss melis
  • 90 g mørk sjokolade
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Marengsbunn
  • 2
    Sett ovnen på 120 °C
  • 3
    Pisk eggehvitene stive i en skål. Tilsett deretter sukker gradvis – én spiseskje av gangen – mens du fortsetter å piske. Når alt sukkeret er inkorporert, tilsetter du kakao. Pisk til sukkeret er oppløst og marengsen danner faste, skinnende topper.
  • 4
    Legg bakepapir i bunnen av buffetgryten, og klipp det eventuelt til. Hell marengsmassen i, og fordel den i et jevnt lag. Sett gryten i ovnen uten lokk, og stek marengsen i 1 time og 45 minutter. Slå deretter av ovnen, og la gryten stå i ovnen til den er helt avkjølt.
  • 5
    Posjerte pærer
  • 6
    Varm opp rødvin, sukker, kanelstang og timian i en kasserolle ved middels varme. La det småkoke til sukkeret er oppløst.
  • 7
    Skrell pærene, men la stilken være. Senk dem forsiktig ned i rødvinssirupen, og sørg for at fruktkjøttet er helt dekket. La dem småkoke ved middels varme til de er møre – det tar 25–30 minutter.
  • 8
    Når pærene er ferdige, tas de opp av sirupen og legges til avkjøling på en tallerken. Sett kasserollen med sirupen tilbake på platen, og skru opp varmen. Kok sirupen til en tykk saus, og fjern deretter kanelstangen og timianen.
  • 9
    Når marengsen er avkjølt og du er klar til å servere, lager du kremfløten. Pisk kremfløten, vaniljesukkeret og melisen til lett skum, og fordel det på marengsen i buffetgryten. Skjær de avkjølte pærene over på langs, og fordel dem over kremfløten.