Sjokoladesufflé

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Sjokoladesufflé
Suffleen har fått sitt navn etter det franske verbet souffler, som betyr «å blåse» eller «å puste», og det henviser til rettens luftige konsistens. Suffleer finnes både i det salte og det søte kjøkken i Frankrike, og de har rykte for å være ekstremt kompliserte å lage. Du kan fint mestre kunsten å lage den vanskelige, men utsøkte franske klassikeren sufflé. Hvis du klarer å vende eggehvitene forsiktig inn i deigen uten å slå ut luften, så er suksessen innenfor rekkevidde. Prøv deg på vår oppskrift på lekre sjokoladesuffleer.
HOVEDINGREDIENSER
  • Sjokolade
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 45 g smør
  • 30 g kakao
  • 85 g sjokolade
  • ½ ts vaniljeekstrakt
  • 2 egg, delt i hviter og plommer
  • 25 g sukker
  • 1 knivsodd salt
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Varm opp ovnen til 180 °C
  • 2
    Bruk 15 g smør til å smøre innsiden av de 4 ramekinformene. Fordel kakaoen i ramekinene og tipp dem slik at kakaoen fordeler seg over alt smøret. Rist av overflødig kakao
  • 3
    Smelt resten av smøret og sjokoladen i et vannbad. Rør rundt til blandingen er ensartet.
  • 4
    Ta det av varmen, tilsett vaniljeekstrakt og pisk inn eggeplommene én om gangen. Sett til side
  • 5
    Pisk eggehvitene stive sammen med sukker og salt. Vend dem forsiktig sammen med sjokoladeblandingen og fordel deigen i ramekinformene
  • 6
    Bak det i ca. 10–15 minutter til suffleene er hevet og faste. Server med en gang