
Suffleen har fått sitt navn etter det franske verbet souffler, som betyr «å blåse» eller «å puste», og det henviser til rettens luftige konsistens. Suffleer finnes både i det salte og det søte kjøkken i Frankrike, og de har rykte for å være ekstremt kompliserte å lage. Du kan fint mestre kunsten å lage den vanskelige, men utsøkte franske klassikeren sufflé. Hvis du klarer å vende eggehvitene forsiktig inn i deigen uten å slå ut luften, så er suksessen innenfor rekkevidde. Prøv deg på vår oppskrift på lekre sjokoladesuffleer.
HOVEDINGREDIENSER
- Sjokolade
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 45 g smør
- 30 g kakao
- 85 g sjokolade
- ½ ts vaniljeekstrakt
- 2 egg, delt i hviter og plommer
- 25 g sukker
- 1 knivsodd salt
-
SLIK GJØR DU
-
1Varm opp ovnen til 180 °C
-
2Bruk 15 g smør til å smøre innsiden av de 4 ramekinformene. Fordel kakaoen i ramekinene og tipp dem slik at kakaoen fordeler seg over alt smøret. Rist av overflødig kakao
-
3Smelt resten av smøret og sjokoladen i et vannbad. Rør rundt til blandingen er ensartet.
-
4Ta det av varmen, tilsett vaniljeekstrakt og pisk inn eggeplommene én om gangen. Sett til side
-
5Pisk eggehvitene stive sammen med sukker og salt. Vend dem forsiktig sammen med sjokoladeblandingen og fordel deigen i ramekinformene
-
6Bak det i ca. 10–15 minutter til suffleene er hevet og faste. Server med en gang