- Sjokolade
Ingredienser
- 50 g kakaopulver uten sukker
- 20 g mykt smør
- 10 cl fet crème fraîche
- 250 g sjokolade
-
SLIK GJØR DU
-
1Kok opp crème fraîchen i en liten gryte. Sett til side.
-
2Knekk sjokoladen i små biter og smelt den over et vannbad. Når sjokoladen er smeltet, tas gryten av varmen.
-
3Hell crème fraîchen og smøret i den smeltede sjokoladen og pisk godt sammen til massen er jevn og ensartet. Vent til den kjøler seg ned, og la den deretter hvile i kjøleskapet i 6 timer.
-
4Ta ganachen ut av kjøleskapet etter at den har hvilt.
-
5Hell kakaopulveret i en dyp tallerken.
-
6Fjern ganachen som har blitt hard med en liten skje.
-
7Form små kuler i ønsket trøffelstørrelse. Rull dem i kakaopulver og sett dem tilbake i kjøleskapet til servering.
-
8Tips:
-
9Plasser sjokoladetrøflene i en dekorativ minigryte og pynt med et fint silkebånd eller et stykke bast, så har du en original gaveidé å legge under juletreet.