Sjokoladetrøfler

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Sjokoladetrøfler
Fløyelsmyke og intense sjokoladetrøfler. Du vil bli overrasket over hvor enkle de er å lage – og så smaker de helt fantastisk. Perfekte til både kaffen og godteskålen – kanskje til og med som gaveidé?
HOVEDINGREDIENSER
  • Sjokolade
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 50 g kakaopulver uten sukker
  • 20 g mykt smør
  • 10 cl fet crème fraîche
  • 250 g sjokolade
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Kok opp crème fraîchen i en liten gryte. Sett til side.
  • 2
    Knekk sjokoladen i små biter og smelt den over et vannbad. Når sjokoladen er smeltet, tas gryten av varmen.
  • 3
    Hell crème fraîchen og smøret i den smeltede sjokoladen og pisk godt sammen til massen er jevn og ensartet. Vent til den kjøler seg ned, og la den deretter hvile i kjøleskapet i 6 timer.
  • 4
    Ta ganachen ut av kjøleskapet etter at den har hvilt.
  • 5
    Hell kakaopulveret i en dyp tallerken.
  • 6
    Fjern ganachen som har blitt hard med en liten skje.
  • 7
    Form små kuler i ønsket trøffelstørrelse. Rull dem i kakaopulver og sett dem tilbake i kjøleskapet til servering.
  • 8
    Tips:
  • 9
    Plasser sjokoladetrøflene i en dekorativ minigryte og pynt med et fint silkebånd eller et stykke bast, så har du en original gaveidé å legge under juletreet.