Bruk og vedlikehold

Rustfritt stål: Metoder for matlaging

 
Le Creusets utvalg av gryter og kar i rustfritt stål er konstruert av flere lag og designet for suveren styring på kjøkkenet, enten du småkoker, freser, sauterer, posjerer eller damper maten. Lær hvordan du mestrer fire hverdagsmetoder ved hjelp av disse skinnende pannene. Med sine tre-lags konstruksjoner sørger de for jevn oppvarming og perfekte resultater, hver gang!
 

Nummer 1. Beundringsverdig bruning

Når du bruner maten steker du den raskt i litt olje/fett for å bevare smaken og gi litt ekstra farge. Ordet kommer av det franske verbet «sauter», som betyr «å hoppe», og forklarer hvordan du vender pannen rundt over varmen på en måte som gjør at maten «hopper» mens den steker.
SE UTVALG
Image without a name
Image without a name
 

Nummer 2. Fres til perfeksjon

Når du bruner maten har du høyere overflatetemperatur, som forsegler ingrediensene til du får en gylden, karamellisert skorpe. Om det gjelder en stek, svinekoteletter eller et stykke tunfisk, gir denne metoden litt ekstra farge, smak og tekstur på maten.
SE UTVALG
 

Oppskrift til inspirasjon

Image without a name
 

Nummer 3. Posjert praksis

Posjering betyr at du, i motsetning til ved damping, stenker maten i væske og koker over lav varme. Metoden brukes som oftest når du tilbereder delikate matvarer, som egg. Det er også en perfekt metode for fisk, kylling og frukt, og gjør at alle de forskjellige smakene kommer fram og saftigheten bevares for fristende resultater.
se utvalg
 

Nummer 4. Full damp videre

Når du damper maten, bruker du dampen fra kokende vann til å spre ut varme og tilberede maten på en skånsom måte. I og med at ingrediensene ikke kommer i direkte kontakt med det kokende vannet, bevares fasong, farge, smak, tekstur og næringsstoffer.
se utvalg
Image without a name
 

Gjør deg klar