Slik vedlikeholder og bruker du stentøy

Hvis du er usikker på hvordan du rengjør og vedlikeholder stentøysproduktene dine, trenger du ikke å lete lenger. Vår omfattende veiledning til vedlikehold og bruk av stentøy vil hjelpe deg med å bevare holdbarheten og yteevnen til dine fat, krus, servise, skåler og mer. Med eksperttips og råd har du all kunnskapen du trenger for å sikre at du kan nyte kolleksjonen din i mange år fremover.

Matlaging med stentøy

Matlaging med stentøy

Når det gjelder matlaging med stentøy – fra søte minigryter til det allsidige Heritage-fat –– er det er par ting det er viktig å ta hensyn til for optimale resultater. For å unngå skader må du først og fremst aldri bruke stentøysproduktene på kokeplaten eller en direkte varmekilde.


Le Creusets stentøy er utrolig allsidig og kan trygt brukes i mikrobølgeovn, fryser, kjøleskap, oppvaskmaskin og ovn, med en maksimal ildfast temperatur på 260 °C. Husk å alltid bruke grillhansker ved håndtering av varmt stentøy.

Matlaging med stentøy


Når du bruker vårt ildfaste stentøy med en grillfunksjon, må du sørge for å holde et mellomrom på minst 6,5 cm mellom kanten av fatet og varmekilden for å forhindre overoppheting. Vær dessuten forsiktig med varme håndtak, særlig ved langvarig bruk i mikrobølgeovn, og unngå å dekke håndtakene med plastfolie.


For å sikre en jevn oppvarming må du unngå å plassere et frossent fat direkte i en forvarmet ovn. Sett i stedet det frosne fatet i en kald ovn, og la både fatet og ovnen bli varmet opp sammen. Før servering bør du alltid kontrollere at midten av maten er grundig oppvarmet.

Rengjøring av stentøy i fire enkle trinn

Vårt stentøy er designet med en glasert overflate som ikke bare er enkel å rengjøre, men også svært motstandsdyktig overfor riper, noe som sikrer et flott utseende som varer. I tillegg trenger du ikke å bekymre deg for at uønskede farger eller smaker blir absorbert.


Denne holdbare kolleksjonen tåler også daglig bruk uten misfarging, avskalling og sprekker. Du trenger bare å følge noen enkle trinn for å holde stentøyet rent og pent, slik at det fortsetter å se helt nytt ut.

La det avkjøles

La det avkjøles

La stentøyet kjøle seg ned til romtemperatur før rengjøring. Dypp for eksempel aldri et varmt fat direkte i kaldt vann, da det kan sprekke.

Vask og tørk av

Vask og tørk av

Ved de fleste daglige rengjøringer kan du vaske stentøyet i varmt såpevann eller vaske det i oppvaskmaskinen til programmet er helt ferdig. 

Fjern rester

Fjern rester

Hvis der er noe gjenstridig, fastsittende mat du ikke fikk fjernet i trinn 2, fyller du med varmt såpevann og legger det i bløt i 10 til 20 minutter. Vask på vanlig vis med en plastbørste eller svamp.

Skyll og tørk

Skyll og tørk

Skyll og tørk av stentøyet øyeblikkelig etter rengjøring. Nå, hvis du vil lære beste praksis for oppbevaring av stentøy, kan du fortsette å lese for noen nyttige tips!

Oppbevaring av stentøy

Følg nedenstående trinn for å sikre at stentøyet fungerer i mange år fremover.

Oppbevaring av stentøy

• Tørk stentøyet helt av etter rengjøring og før oppbevaring. Tørk det kun av for hånd med litt tørkepapir eller et håndkle for å fjerne alle dråper.

• Oppbevar det i et tørt skap eller et luftig rom.

• Med så mange flotte fargemuligheter kan vår stentøyskolleksjon også stilles ut på hyller eller benkeplater for å skape et stilfullt kjøkken.


Hvorfor ikke gjøre det enkelt? Tilfør våre allsidige stentøysprodukter til kjøkkenet ditt i dag, og ta matlagingen til et helt nytt nivå.