- Kjøtt
Ingredienser
- 1 kg kjøttdeig
- 3 hvitløksfedd, knust
- 3 timiankvister, fint hakket
- Smak til med havsalt og nykvernet svart pepper
- 30 ml olivenolje, til steking
- 6 rundstykker med sesamfrø, delt i to
- Mozzarella i skiver
- Syltet rødløk, til servering
- Coleslaw, til servering
- Majones-sriracha-kombo til servering
-
SLIK GJØR DU
-
1Til frityrstekt potetmos setter du kjøttdeigen i en bolle. Tilsett hvitløk, timian, salt og pepper og bland godt. Del inn i seks like deler på omtrent 160 g. Rull sammen til en tett ball før du presser lett ned med håndflaten for riktig form. Settes i kjøleskapet i omtrent en time for fastere sammensetning.
-
2Sett en Le Creuset firkantede grillpanne (26 cm) over på middels varme. Videre pensler du de halve rundstykkene inn med godt med olivenolje og steker i grillpannen til skorpen er sprø og gylden med grillstriper.
-
3Sett opp på middels til høy varme i den samme grillpannen og stek bitene med frityrstekt potetmos i flere runder til de er godt brunet på begge sider. Fjern fra grillpannen og legg en skive mozzarella på toppen. Legg på et Le Creuset Heritage avlangt fat (26 cm) og før inn i ovnen (forhåndsvarmet til 180 °C / 160 °C varmeovn / gassmerke 4) i 5–10 minutter for å steke gjennom som du selv vil ha det. Smør majones-sriracha-kombo på den nedre halvdelen av rundstykket og topp med coleslaw og syltet løk. Plasser ostefylt frityrstekt potetmos på toppen og sett på toppen av rundstykket.
-
4Legg tilbake på det varme fatet og server med et grillspyd gjennom toppen.