- Grønnsaker
Ingredienser
- 50 g pinjekjerner
- Rapsolje
- 1 liten løk, finhakket
- 1 fedd hvitløk, presset
- ½ ss tørket oregano
- 1 håndfull frisk spinat
- 4 myntekvister
- 1 liten bunt dill
- Salt og pepper
- 50 g fetaost
- 100 g ricotta
- 4 ark filodeig
- 1½ ss smeltet smør eller olivenolje
- 1 egg, pisket
-
SLIK GJØR DU
-
1Varm opp ovnen til 180 ˚C
-
2Rist pinjekjernene på en tørr stekepanne til de er lett gylne og hakk dem grovt når de avkjølte
-
3Tilsett litt rapsolje til pannen og stek løken til det er mykt
-
4Tilsett hvitløk og litt salt, og stek kort
-
5Tilsett oregano og spinat og stek til spinatbladene er falt sammen
-
6Ha spinatblandingen i en stor skål og la det kjøle seg ned
-
7Plukk bladene av myntekvistene og hakk dem fint sammen med dill
-
8Tilsett mynte, dill og pinjekjerner til spinatblandingen
-
9Smuldre fetaost i blandingen og tilsett ricotta
-
10Bland alt sammen og smak til med salt og pepper
-
11Legg et ark filodeig ut på bordet og pensle med litt egg. Legg et ark filodeig over så de to lagene klistres sammen
-
12Legg halvparten av spinatblandingen langs en av sidene
-
13Rull filodeigen omkring spinatblandingen så det blir en pølse
-
14Form pølsen til en spiral og legg den i midten av tapastallerken
-
15Gjenta prosessen med de resterende arkene filodeig og spinatblanding og legg denne pølsen omring spiralen
-
16Pensle deigen med smeltet smør eller olivenolje og stek terten i 15–20 minutter til den er gyllen og sprø