
Spanakopita er en krydret, gresk terte, som tradisjonelt inneholder spinat, fetaost og løk. Vi har tilføyd ristede pinjekjerner og friske smaker fra mynte og dill, som gjør de små tertene til en spennende tilføyelse til tapasbordet.
HOVEDINGREDIENSER
- Grønnsaker
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 50 g pinjekjerner
- Rapsolje
- 1 liten løk, finhakket
- 1 fedd hvitløk, presset
- ½ ss tørket oregano
- 1 håndfull frisk spinat
- 4 myntekvister
- 1 liten bunt dill
- Salt og pepper
- 50 g fetaost
- 100 g ricotta
- 4 ark filodeig
- 1½ ss smeltet smør eller olivenolje
- 1 egg, pisket
-
SLIK GJØR DU
-
1Varm opp ovnen til 180 ˚C
-
2Rist pinjekjernene på en tørr stekepanne til de er lett gylne og hakk dem grovt når de avkjølte
-
3Tilsett litt rapsolje til pannen og stek løken til det er mykt
-
4Tilsett hvitløk og litt salt, og stek kort
-
5Tilsett oregano og spinat og stek til spinatbladene er falt sammen
-
6Ha spinatblandingen i en stor skål og la det kjøle seg ned
-
7Plukk bladene av myntekvistene og hakk dem fint sammen med dill
-
8Tilsett mynte, dill og pinjekjerner til spinatblandingen
-
9Smuldre fetaost i blandingen og tilsett ricotta
-
10Bland alt sammen og smak til med salt og pepper
-
11Legg et ark filodeig ut på bordet og pensle med litt egg. Legg et ark filodeig over så de to lagene klistres sammen
-
12Legg halvparten av spinatblandingen langs en av sidene
-
13Rull filodeigen omkring spinatblandingen så det blir en pølse
-
14Form pølsen til en spiral og legg den i midten av tapastallerken
-
15Gjenta prosessen med de resterende arkene filodeig og spinatblanding og legg denne pølsen omring spiralen
-
16Pensle deigen med smeltet smør eller olivenolje og stek terten i 15–20 minutter til den er gyllen og sprø