- Mel
Ingredienser
- 250 g hvetemel
- 1 ts sukker
- 1 klype salt
- 1 stor ts natron
- 2 egg (hviter og plommer atskilt)
- 4 dl kjernemelk (ev. skummet kulturmelk) med litt natron til
- 1 pakke bacon i terninger
- 150 g revet mozzarellaost
- 1 ts oregano
- Kokosfett eller smult til steking
-
SLIK GJØR DU
-
1Stek baconterningene sprø på en panne og la fettet renne av på kjøkkenpapir.
-
2Helle kulturmelken i en bolle og tilsett mel, salt og sukker. Pisk ingrediensene godt sammen.
-
3Tilsett eggeplommene og pisk igjen.
-
4Tilsett stekte baconterninger, revet mozzarellaost og oregano.
-
5Pisk eggehvitene stive og vend dem forsiktig i røren.
-
6Hell røren i en kanne, så den er lett å håndtere når du skal helle den i munkepannen.
-
7Rør natron ut i litt kulturmelk og hell blandingen i røren like før du skal steke munkene.
-
8Varm opp munkepannen til litt over middels varme. Når pannen er varm nok, legger du en liten klatt smult eller kokosfett i hver fordypning i munkepannen.
-
9Hell litt røre i hver fordypning til like under kanten, da røren hever seg under steking. Vend munkene med en stekegaffel eller strikkepinne når de er lysebrune og slipper av seg selv. Munkene skal stekes på alle sider, men første gang du vender dem, skal de vendes helt rundt, slik at siden med den rå røren vender ned i fordypningen.
-
10Ta munkene av pannen når de er gjennomstekte. Del én av munkene i to for å sjekke hvis du ikke er helt sikker. Legg munkene på litt kjøkkenpapir slik at overflødig fett suges opp.
-
11Tips:
-
12Server smårettmunkene med f.eks. crème fraîche eller en god tomatsaus som dipp.