Smuldrepai med bær og nøtter

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 2 timer Under 2 timer
ANTALL PERSONER
8-10 8-10
Smuldrepai med bær og nøtter
Server en smuldrekake tilberedt i støpejernspanne for gjestene dine – f.eks. med bær eller rabarbra.
HOVEDINGREDIENSER
  • Frukt
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 250 g kaldt smør
  • 200 g sukker
  • 125 g mel
  • 125 g havregryn
  • 60 g revet marsipan
  • 2 ts vaniljepulver
  • 50 g hasselnøtter
  • 50 g mandler
  • 1 pose frosne jordbær
  • 1 pose frosne bringebær
  • 1 pose frossen bærblanding
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Sett ovnen på 175 °C (tradisjonell over- og undervarme).
  • 2
    Skjær smøret i terninger og smuldre det i sukker og mel til det har konsistens som store brødsmuler.
  • 3
    Bland deretter i havregryn og vaniljepulver. La smuldredeigen stå kjølig i 30 minutter.
  • 4
    Hakk hasselnøtter og mandler og riv marsipanen grovt mens du venter.
  • 5
    Fordel først ca. 1/3 av smuldredeigen i klumper på stekepannen, og legg bærene på toppen.
  • 6
    Fordel marsipan, halvparten av nøttene og resten av smuldredeigen over bærene, og strø resten av nøttene på toppen.
  • 7
    Sett stekepannen i ovnen i ca. 45 minutter, til deigen har blitt gyllen og sprø på toppen.
  • 8
    Oppskriften er utviklet av Sofie Andresen (@sofie_andresen) for Le Creuset.