- Frukt
Ingredienser
- 250 g kaldt smør
- 200 g sukker
- 125 g mel
- 125 g havregryn
- 60 g revet marsipan
- 2 ts vaniljepulver
- 50 g hasselnøtter
- 50 g mandler
- 1 pose frosne jordbær
- 1 pose frosne bringebær
- 1 pose frossen bærblanding
-
SLIK GJØR DU
-
1Sett ovnen på 175 °C (tradisjonell over- og undervarme).
-
2Skjær smøret i terninger og smuldre det i sukker og mel til det har konsistens som store brødsmuler.
-
3Bland deretter i havregryn og vaniljepulver. La smuldredeigen stå kjølig i 30 minutter.
-
4Hakk hasselnøtter og mandler og riv marsipanen grovt mens du venter.
-
5Fordel først ca. 1/3 av smuldredeigen i klumper på stekepannen, og legg bærene på toppen.
-
6Fordel marsipan, halvparten av nøttene og resten av smuldredeigen over bærene, og strø resten av nøttene på toppen.
-
7Sett stekepannen i ovnen i ca. 45 minutter, til deigen har blitt gyllen og sprø på toppen.
-
8Oppskriften er utviklet av Sofie Andresen (@sofie_andresen) for Le Creuset.