Smuldrepai med eple og kokos

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 1 time Under 1 time
MATLAGING
Under 2 timer Under 2 timer
ANTALL PERSONER
+10 +10
Smuldrepai med eple og kokos
Ny vri på klassisk smuldrepai med eple! Dette er en søt, sprø, raus og god fornøyelse som gjerne serveres rett fra ovnen i Le Creusets ovnsform med non-stick-belegg.
HOVEDINGREDIENSER
  • Frukt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

TIL BUTTERDEIG
  • 500 g mel
  • 10 ml salt
  • 300 g smør
  • 2 eggeplommer
  • 14 g melis
  • 30 ml vann
TIL FYLL
  • 1,5 kg til 2 kg epler, skrelt, uten kjerner og skåret i skiver
  • 250 g lysebrunt sukker
  • 10 ml kardemomme
  • Saften fra 1 sitron
  • 60 ml vann
TIL SMULDREPAIEN
  • 130 g mel
  • 250 g smør
  • 120 g sukker
  • 150 g kokosflak
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Til butterdeigen:
  • 2
    Sikt inn mel og salt. Ha i smør og bruk fingertuppene når du smuldrer til smuler. Tilsett eggeplomme og vann. Vær forsiktig mens du lager en samlet deig, og pass på at du ikke tar for hardt i når butterdeigen skal eltes. Buttererdeigen formes til en flat pannekake, pakkes inn i plastfolie og settes i ovnen i 30 minutter. Sett på forvarme: 220 °C (210 °C varmluft). Så snart butterdeigen er avkjølt, ruller du den ut til et tynt flak mellom to biter bakepapir, innsmurt med mel, og setter i kjøleskapet i 15 minutter til ny avkjøling. Sett inn en stor Le Creuset avlang ovnsform (33 x 26 cm) med bakepapir.
  • 3
    Til fyllet:
  • 4
    Sett på forvarme: 220 °C (210 °C varmluft). Bland sammen epler, sukker, kanel, sitronsaft og vann. Legges over på den fylte butterdeigen i ovnsformen.
  • 5
    Til smuldrepai:
  • 6
    Gni inn mel, sukker og smør til du får smuler og rør inn kokosflakene for å lage smuldredeigen. Dryss smuldringen over eplene.
  • 7
    Sett i ovnen og på 220 °C i 30 minutter. Videre skrur du ned på ovnen til 180 °C og steker i enda 45 minutter til eplene er gylne og helt gjennomstekte.