- Frukt
Ingredienser
- 500 g mel
- 10 ml salt
- 300 g smør
- 2 eggeplommer
- 14 g melis
- 30 ml vann
- 1,5 kg til 2 kg epler, skrelt, uten kjerner og skåret i skiver
- 250 g lysebrunt sukker
- 10 ml kardemomme
- Saften fra 1 sitron
- 60 ml vann
- 130 g mel
- 250 g smør
- 120 g sukker
- 150 g kokosflak
-
SLIK GJØR DU
-
1Til butterdeigen:
-
2Sikt inn mel og salt. Ha i smør og bruk fingertuppene når du smuldrer til smuler. Tilsett eggeplomme og vann. Vær forsiktig mens du lager en samlet deig, og pass på at du ikke tar for hardt i når butterdeigen skal eltes. Buttererdeigen formes til en flat pannekake, pakkes inn i plastfolie og settes i ovnen i 30 minutter. Sett på forvarme: 220 °C (210 °C varmluft). Så snart butterdeigen er avkjølt, ruller du den ut til et tynt flak mellom to biter bakepapir, innsmurt med mel, og setter i kjøleskapet i 15 minutter til ny avkjøling. Sett inn en stor Le Creuset avlang ovnsform (33 x 26 cm) med bakepapir.
-
3Til fyllet:
-
4Sett på forvarme: 220 °C (210 °C varmluft). Bland sammen epler, sukker, kanel, sitronsaft og vann. Legges over på den fylte butterdeigen i ovnsformen.
-
5Til smuldrepai:
-
6Gni inn mel, sukker og smør til du får smuler og rør inn kokosflakene for å lage smuldredeigen. Dryss smuldringen over eplene.
-
7Sett i ovnen og på 220 °C i 30 minutter. Videre skrur du ned på ovnen til 180 °C og steker i enda 45 minutter til eplene er gylne og helt gjennomstekte.