- Mel
Ingredienser
- 100 g smør
- 3 egg
- 200 g sukker
- 1 økologisk appelsin
- 150 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 2–3 ss perlesukker
- 50 g mandelflak
-
SLIK GJØR DU
-
1Sett ovnen på 180 °C.
-
2Smelt smøret i en gryte.
-
3Pisk egg og sukker hvitt i en bolle.
-
4Skyll appelsinen og riv skallet.
-
5Ha appelsinskall, mel, bakepulver og smeltet smør i bollen sammen med eggeblandingen, og rør alt sammen til en deig.
-
6Hell deigen i en brødform (30 cm) og stek kaken i 10 minutter.
-
7Ta kaken ut av ovnen og strø over perlesukker og mandelflak. Stek kaken videre i 30–35 minutter, til den er gyllen.
-
8Vend kaken forsiktig ut og avkjøl på rist før servering.