Spelt-otto med sopp, rotfrukt og epler

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Spelt-otto med sopp, rotfrukt og epler
Speltottoen er laget med fullkornrik perlespelt, men er like kremet og velsmakende som den klassiske risottoen. Denne utgaven er laget med høstens frukter og grønnsaker.
HOVEDINGREDIENSER
  • Ris og korn
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 4 stenger stangselleri
  • 2 gulrøtter
  • 1 purre
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 25 g tørkede steinsopp (utvannet)
  • 3 ss olivenolje
  • 250 g perlespelt eller hvetekjerner
  • 3 dl hveteøl
  • 4-6 dl kyllingfond
  • 150 g smør i terninger
  • 100 g revet parmesan
  • 1 grønt eple i terninger
  • Selleriblader
  • Salt og sort pepper
 
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Snitt alle grønnsakene og soppen fint, og stek lett i olje i en gryte, uten at de tar farge.
  • 2
    Vend i speltkjernene og stek dem under omrøring i ca. 3 -4 minutter på svak varme, til spelten har absorbert oljen.
  • 3
    Hell øl over spelten, og kok væsken nesten helt inn, til alkoholduften er borte.
  • 4
    Kok opp kyllingbuljongen, og hell den over spelten litt om litt på svak varme og under konstant omrøring.
  • 5
    Gjenta prosessen i ca. 20 minutter, til spelten er mør. Når spelten er ferdig, men fortsatt har bitt, vendes smøret og 50 g parmesan i gryten. Smak til med salt og pepper. Spelt-ottoen skal være våt, nærmest flytende.
  • 6
    Anrett på varme tallerkener med selleriblader, epleterninger og revet parmesan.
  • 7
    Server med hveteøl.