- Ris og korn
Ingredienser
- 4 stenger stangselleri
- 2 gulrøtter
- 1 purre
- 1 løk
- 2 fedd hvitløk
- 25 g tørkede steinsopp (utvannet)
- 3 ss olivenolje
- 250 g perlespelt eller hvetekjerner
- 3 dl hveteøl
- 4-6 dl kyllingfond
- 150 g smør i terninger
- 100 g revet parmesan
- 1 grønt eple i terninger
- Selleriblader
- Salt og sort pepper
-
SLIK GJØR DU
-
1Snitt alle grønnsakene og soppen fint, og stek lett i olje i en gryte, uten at de tar farge.
-
2Vend i speltkjernene og stek dem under omrøring i ca. 3 -4 minutter på svak varme, til spelten har absorbert oljen.
-
3Hell øl over spelten, og kok væsken nesten helt inn, til alkoholduften er borte.
-
4Kok opp kyllingbuljongen, og hell den over spelten litt om litt på svak varme og under konstant omrøring.
-
5Gjenta prosessen i ca. 20 minutter, til spelten er mør. Når spelten er ferdig, men fortsatt har bitt, vendes smøret og 50 g parmesan i gryten. Smak til med salt og pepper. Spelt-ottoen skal være våt, nærmest flytende.
-
6Anrett på varme tallerkener med selleriblader, epleterninger og revet parmesan.
-
7Server med hveteøl.