Spinatgryte med linser

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 500 g frossen bladspinat
  • 3 dl grønne linser
  • 40 g pinjekjerner
  • 1 ss olivenolje
  • 2 gule løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 3 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 1 ts paprika
  • 4 dl matfløte
  • 1 ss kyllingkraft
  • 1 stk fersk sitronsaft
  • 1 klype finrevet muskatnøtt
  • 150 g fetaost
  • salt og nykvernet pepper
  • Fersk kjørvel til garnityr (kan erstattes med persille)
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Tin spinaten. Kok linsene og rist pinjekjernene i olivenolje i en Le Creuset buffetgryte. Hakk løk og hvitløk og stek det i smør til løken er myk uten å ha endret farge. Rør i mel og paprika.
  • 2
    Spe med matfløte og buljong. Fordel spinaten i gryten, rør rundt og la det koke inn. Smak til med sitron, muskatnøtt, salt og nykvernet pepper.
  • 3
    Rør linsene i gryten. Tilsett så fetaosten og dryss pinjekjernene over. Pynt til slutt med frisk kjørvel.