Ingredienser
- 500 g frossen bladspinat
- 3 dl grønne linser
- 40 g pinjekjerner
- 1 ss olivenolje
- 2 gule løk
- 1 fedd hvitløk
- 3 ss smør
- 3 ss hvetemel
- 1 ts paprika
- 4 dl matfløte
- 1 ss kyllingkraft
- 1 stk fersk sitronsaft
- 1 klype finrevet muskatnøtt
- 150 g fetaost
- salt og nykvernet pepper
- Fersk kjørvel til garnityr (kan erstattes med persille)
-
SLIK GJØR DU
-
1Tin spinaten. Kok linsene og rist pinjekjernene i olivenolje i en Le Creuset buffetgryte. Hakk løk og hvitløk og stek det i smør til løken er myk uten å ha endret farge. Rør i mel og paprika.
-
2Spe med matfløte og buljong. Fordel spinaten i gryten, rør rundt og la det koke inn. Smak til med sitron, muskatnøtt, salt og nykvernet pepper.
-
3Rør linsene i gryten. Tilsett så fetaosten og dryss pinjekjernene over. Pynt til slutt med frisk kjørvel.