
Hvis maten skal være sunn, enkel og fargerik, så har vi det perfekte forslaget! Disse spinatpannekakene er fylt med møre og søte rotgrønnsaker, som komplimenteres av en syrlig og fet fetakrem. Oppskriften er perfekt for hverdagsmat som må være rask og næringsrik.
Oppskrift og fotografering er laget av Emma Olsen / www.emmaolsen.dk
HOVEDINGREDIENSER
- Grønnsaker
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Stekepanne m/trehåndtak Signature støpejern
2 409,00 kr.
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
SPINATPANNEKAKER (10 STK.)
- 200 g fersk spinat
- 4 egg
- 4 dl melk
- 230 g hvetemel
- Litt smør eller olje til steking
- Salt og pepper
BAKTE ROTFRUKTER
- 800 g blandede rotgrønnsaker (gulrot, pastinakk, persillerot, rødbeter)
- Olivenolje
- Timian
- Salt og pepper
FETA-KREM
- 200 g fetaost
- 100–120 g gresk yoghurt eller creme fraiche
- 2 håndfuller blandede urter (persille, basilikum, gressløk)
- Litt sitronsaft
I TILLEGG
- 2–3 bolsjebeter
- Ristede pinjekjerner
- Ruccola
- Urter til pynt
-
SLIK GJØR DU
-
1Spinatpannekaker (10 stk.):
-
2Ha alle ingrediensene i en blender og bland til en jevn masse.
-
3Varm en panne med olje eller smør og stek pannekakene på middels varme.
-
4Bakte rotfrukter:
-
5Skrell og vask rotfruktene. Skjær dem i tynne staver og fordel dem på en stekeplate med bakepapir.
-
6Drypp over olivenolje og dryss på timian, salt og pepper.
-
7Bak i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter.
-
8Feta-krem:
-
9Ha alle ingrediensene i en minihakker og bland til en krem. Tilsett eventuelt mer gresk yoghurt hvis du vil litt tynnere konsistens.
-
10Anretning:
-
11Server pannekakene med ruccola, bakte rotgrønnsaker, rødbeter i tynne skiver, feta-krem, pinjekjerner og urter.