- Fisk og skalldyr
Ingredienser
- 4 torskfileter
- 100 g chorizo
- 100 g brød (gjerne en dag gammel)
- 3 fedd hvitløk, presset
- 1/2 sitron, finrevet skall
- 2 ss Herbes de Provence eller andre krydderblandinger
- 150 g cherrytomater, delt i to
- Salt og pepper
-
SLIK GJØR DU
-
1Forvarm ovnen til 180 °C varmluft
-
2Skjær chorizoen i mindre biter og stek dem i en varm panne. Fjern bitene fra pannen når de har blitt litt sprø og slipper olje. La oljen bli i pannen.
-
3Riv brødet i grove biter og stek det i pannen til det har absorbert all oljen.
-
4Ha chorizo, brød, knust hvitløk, sitronskall og krydder i en kjøkkenmaskin og hakk det fint. Smak til med salt og pepper.
-
5Legg torskfiletene på tallerkenen og fordel brødblandingen på toppen. Legg også tomatene på platen og stek alt i ovnen i 20–25 minutter, avhengig av fiskens tykkelse. Grill eventuelt fisken litt til slutt hvis brødet og chorizoen ikke har blitt sprø.
-
6Server fisken og tomatene umiddelbart med det tilbehøret du ønsker.