
Raskt og enkelt! Vil du gjøre hverdagsmenyen litt mer spennende, så prøv denne retten med sprø torsk og chorizo. Server med sesongens grønnsaker eller en fersk salat og små poteter. Et deilig og balansert måltid for hele familien.
HOVEDINGREDIENSER
- Fisk og skalldyr
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 4 torskfileter
- 100 g chorizo
- 100 g brød (gjerne en dag gammel)
- 3 fedd hvitløk, presset
- 1/2 sitron, finrevet skall
- 2 ss Herbes de Provence eller andre krydderblandinger
- 150 g cherrytomater, delt i to
- Salt og pepper
-
SLIK GJØR DU
-
1Forvarm ovnen til 180 °C varmluft
-
2Skjær chorizoen i mindre biter og stek dem i en varm panne. Fjern bitene fra pannen når de har blitt litt sprø og slipper olje. La oljen bli i pannen.
-
3Riv brødet i grove biter og stek det i pannen til det har absorbert all oljen.
-
4Ha chorizo, brød, knust hvitløk, sitronskall og krydder i en kjøkkenmaskin og hakk det fint. Smak til med salt og pepper.
-
5Legg torskfiletene på tallerkenen og fordel brødblandingen på toppen. Legg også tomatene på platen og stek alt i ovnen i 20–25 minutter, avhengig av fiskens tykkelse. Grill eventuelt fisken litt til slutt hvis brødet og chorizoen ikke har blitt sprø.
-
6Server fisken og tomatene umiddelbart med det tilbehøret du ønsker.