- Mel
Ingredienser
- 700 ml kaldt vann
- 20 g gjær
- 900 g økologisk hvetemel
- 100 g økologisk grovt hvetemel
- 20 g salt
- 1 liten grønn squash, skåret i 1 cm skiver
- 1 liten gul squash, skåret i 1 cm skiver
- Olivenolje
- 100 g geitost
- 1 ss friske timianblader
- 1 klype flaksalt
-
SLIK GJØR DU
-
1Ha vannet i en skål, tilsett gjær og rør rundt slik at gjæren løses opp.
-
2Tilsett deretter mel og salt. Elt deigen i 10–12 minutter. La deigen heve til dobbel størrelse.
-
3Ha vann på hendene og slå ned deigen. La deigen heve igjen til dobbel størrelse.
-
4Sett ovnen på 210 °C.
-
5Ha bakepapir i bunnen av pannen og ha på litt olivenolje.
-
6Slå ned deigen som før, og plasser deigen på pannen.
-
7Vend squashskivene med 1 ss olivenolje og krydre med salt og pepper.
-
8Press squashskivene ned i deigen med 1 cm mellomrom.
-
9La deigen etterheve i 30–40 minutter, hvor du presser squashskivene lenger ned i deigen med jevne mellomrom. Ha til slutt stykker av geitost rundt omkring på brødet.
-
10Dryss med timianblader og flaksalt, og hell litt olivenolje over brødet.
-
11Bak brødet i 30–35 minutter til det er sprøtt og gyllent.