
Det er nok ikke mange som assosierer en støpejernspanne med baking. Ikke desto mindre egner dette allsidige kjøkkenredskapet seg riktig godt til formålet. På samme måte som gryten, danner støpejernspannen en hard skorpe på bakverket, noe som bevarer fuktigheten og sørger for at bakverket blir saftig og mykt.
Gi nytt liv til støpejernspannen, og prøv et squashbrød.
HOVEDINGREDIENSER
- Mel
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 700 ml kaldt vann
- 20 g gjær
- 900 g økologisk hvetemel
- 100 g økologisk grovt hvetemel
- 20 g salt
- 1 liten grønn squash, skåret i 1 cm skiver
- 1 liten gul squash, skåret i 1 cm skiver
- Olivenolje
- 100 g geitost
- 1 ss friske timianblader
- 1 klype flaksalt
-
SLIK GJØR DU
-
1Ha vannet i en skål, tilsett gjær og rør rundt slik at gjæren løses opp.
-
2Tilsett deretter mel og salt. Elt deigen i 10–12 minutter. La deigen heve til dobbel størrelse.
-
3Ha vann på hendene og slå ned deigen. La deigen heve igjen til dobbel størrelse.
-
4Sett ovnen på 210 °C.
-
5Ha bakepapir i bunnen av pannen og ha på litt olivenolje.
-
6Slå ned deigen som før, og plasser deigen på pannen.
-
7Vend squashskivene med 1 ss olivenolje og krydre med salt og pepper.
-
8Press squashskivene ned i deigen med 1 cm mellomrom.
-
9La deigen etterheve i 30–40 minutter, hvor du presser squashskivene lenger ned i deigen med jevne mellomrom. Ha til slutt stykker av geitost rundt omkring på brødet.
-
10Dryss med timianblader og flaksalt, og hell litt olivenolje over brødet.
-
11Bak brødet i 30–35 minutter til det er sprøtt og gyllent.