- Fisk og skalldyr
- Grønnsaker
Ingredienser
- 2 hvite fiskefileter med skinn, f.eks. kveite eller torsk
- Olivenolje
- Salt
- Nykvernet svart pepper
- 1 reddik, skåret i terninger
- 1 gulrot, skrelt og skåret i skiver
- 2 dl grønne grønnsaker, f.eks. asparges og grønne bønner
- 1/2 sjalott, finhakket
- Saften fra en 1 sitron
- ca. 1 dl kyllingbuljong
- 2 ts dijonsennep
- 4 ss usaltet smør
- 1 ss hakket frisk dill
-
SLIK GJØR DU
-
1Pensle begge sidene av fisken lett med olivenolje, og krydre med salt og pepper. Legg fisken med kjøttsiden ned på den kalde pannen. Sett pannen på middels varme, og stek til fisken er sprø og stekt 3/4 gjennom – ca. 10 minutter. Hvis fisken begynner å krølle seg, bruker du en slikkepott til å trykke forsiktig på fileten, slik at hele overflaten rører pannen.
-
2Vend fisken, og fortsett med å steke til fisken er fast hele veien gjennom, ca. 2 minutter ytterligere. Ta fisken av pannen, og dekk den med folie for å holde den varm. Sett den til side.
-
3Sett pannen tilbake på varmen. Tilsett reddiker og gulrøtter. Stek, rør av og til inntil de er brunede og begynner å bli myke – ca. 5 minutter. Tilsett de grønne grønnsakene, krydre med salt og pepper, og stek dem til de er myke og møre – ca. 5 minutter. Ta grønnsakene av pannen, og sett dem til side med fisken.
-
4Sett pannen tilbake på varmen. Tilsett sjalottløkene sammen med en knivsodd salt. Stek til de er myke – cirka 2 minutter. Tilsett sitronsaft, kyllingbuljong og sennep i pannen. La det småkoke til sausen er kokt inn og tyknet – ca. 5 minutter.
-
5Slå av varmen, og pisk i smøret. Smak til med ekstra salt og pepper hvis ønskelig. Server sausen til fisken og grønnsakene, og pynt med frisk dill.