- Kjøtt
Ingredienser
- 2 kg kyllinglår med skinn
- 4 fedd hvitløk, skrellet og skåret i skiver
- 2 fennikel i skiver
- 2 bokser med 400 g lima bønner, avrent
- 250 ml hønsefond
- Valgfritt: Revet pecorino og dampet grønnkål
-
SLIK GJØR DU
-
1Forvarm ovnen: 210 °C / varmluft: 190 °C/ gas: 7
-
2Varm opp litt olivenolje på middels varme i en 31 cm oval gryte. Legg kyllinglårene med skinnsiden ned i den varme pannen og stek til de er gyldenbrune. Snu dem og stek i 2 minutter på den andre siden. Gjenta til kyllinglårene er brune, og flytt dem over på et snudd grytelokk.
-
3Ha fennikel og hvitløk i pannen i ca. 5 minutter til de er myke. Tilsett limabønner og fond. Smak til med salt og pepper. Legg kyllinglårene tilbake i pannen, oppå fennikel og limabønnene. Sett pannen i ovnen i 35-40 minutter, og server med dampet grønnkål og revet pecorino.