Stekt kyllinglår med fennikel og bønner

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
8-10 8-10
Stekt kyllinglår med fennikel og bønner
Du trenger bare én gryte og en håndfull ingredienser for å tilberede denne enkle oppskriften på stekt kylling – perfekt til søndagslunsjen.
HOVEDINGREDIENSER
  • Kjøtt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 2 kg kyllinglår med skinn
  • 4 fedd hvitløk, skrellet og skåret i skiver
  • 2 fennikel i skiver
  • 2 bokser med 400 g lima bønner, avrent
  • 250 ml hønsefond
  • Valgfritt: Revet pecorino og dampet grønnkål
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Forvarm ovnen: 210 °C / varmluft: 190 °C/ gas: 7
  • 2
    Varm opp litt olivenolje på middels varme i en 31 cm oval gryte. Legg kyllinglårene med skinnsiden ned i den varme pannen og stek til de er gyldenbrune. Snu dem og stek i 2 minutter på den andre siden. Gjenta til kyllinglårene er brune, og flytt dem over på et snudd grytelokk.
  • 3
    Ha fennikel og hvitløk i pannen i ca. 5 minutter til de er myke. Tilsett limabønner og fond. Smak til med salt og pepper. Legg kyllinglårene tilbake i pannen, oppå fennikel og limabønnene. Sett pannen i ovnen i 35-40 minutter, og server med dampet grønnkål og revet pecorino.