- Grønnsaker
Ingredienser
- 500 g ferske grønne bønner
- 2 ss smør
- 1 sjalottløk, finhakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- Et dryss røkt paprika, etter smak
- 1 ss fersk ingefær, finrevet
- Salt og pepper
- 3 ss mandelflak, ristet på en panne
- 3 ss kokoschips, ristet på en panne
-
SLIK GJØR DU
-
1Blansjer bønnene i kokende saltet vann i ca. 4 minutter. Hell av vannet, skyll dem med kaldt vann, og la dem dryppe av på et kjøkkenhåndkle.
-
2Legg i mellomtiden halvdelen av smøret i en stor panne over middels varme, tilsett sjalottløken og sauter i 2–3 minutter. Tilsett hvitløk, paprika og ingefær og stek videre i 1–2 minutter. Ta det av pannen og sett til side.
-
3Legg resten av smøret og de grønne bønnene på pannen. Stek dem under omrøring i 5 minutter. Bland løkblandingen sammen med de ristede mandelflakene og kokoschips.