- Fisk og skalldyr
Ingredienser
- 12 kamskjell
- 12 skiver pancetta
- 1 ss kapers
- 2 kvister salvie
- Olivenolje
- 1 sitro
- Salt og pepper
- 200 g grønne linser, tørkede
- 1 rød chili, hel
- 2 fedd hvitløk, hele
- En kvist salvie
- 200 g fersk spinat
- 1 ss rødvinseddik
- 3 ss olivenolje
- Saften av en halv sitron
- Salt og pepper
-
SLIK GJØR DU
-
1Ha linsene i en støpejernsgryte med chili, hvitløk og salvie. Ha vann i kasserollen så vannet er 2 cm over linsene. Kok opp vannet, og la linsene småkoke i 10–12 minutter, eller til de er «all dente».
-
2La kokevannet renne av linsene, og tilsett rødvinseddik og olivenolje. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Sett til side.
-
3Lag et riss på oversiden av kamskjellene, ca. 3 mm dypt.
-
4Varm opp støpejernspannen. Hell et par ss olivenolje på pannen, og stek pancettaen til den er gyllen og sprø. La stykkene dryppe av på en tallerken med et stykke kjøkkenpapir.
-
5Krydre kamskjellene med salt og pepper. Hell et par ss olivenolje i den samme stekepannen, og legg kamskjellene med den rissede siden ned. Ha også kapers og salvie i pannen. Når kamskjellene er gylne på den ene siden, snur du dem. Klem over sitronsaft, og ta pannen av varmen. Ettervarmen i støpejernet steker kamskjellene ferdig.
-
6Imens varmer du opp en annen støpejernspanne. Hell 2 ss olivenolje på pannen, og tilsett linseblandingen og spinat. Når spinaten faller sammen, klemmer du saften av en halv sitron over blandingen. Smak til med salt og pepper.
-
7Server kamskjellene med en skjefull linsesalat, et par skiver sprø pancetta og en sitronbåt.