Stekte kamskjell med linsesalat og sprø pancetta

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Stekte kamskjell med linsesalat og sprø pancetta
Kamskjell er noe av det lekreste man kan få. Her får de stekte kamskjellene selskap av sprø pancetta og en salat med linser, hvitløk og spinat, som utgjør en lett og sommerlig rett. Du kan kjøpe kamskjell hos en fiskehandler, som gjerne åpner og renser dem for deg hvis du ikke har lyst til å gjøre det selv. Denne oppskriften er opprinnelig utviklet for å lages på bål, der støpejernspannen/gryten plasseres på en grillrist eller oppå fire steiner som ligger i glørne. Det er viktig at støpejernet ikke står rett i glørne. Hvis du ikke har et bål, kan du fint bruke produktene på grillen eller komfyren og tilberede retten der.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skalldyr
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 12 kamskjell
  • 12 skiver pancetta
  • 1 ss kapers
  • 2 kvister salvie
  • Olivenolje
  • 1 sitro
  • Salt og pepper
Linsesalat:
  • 200 g grønne linser, tørkede
  • 1 rød chili, hel
  • 2 fedd hvitløk, hele
  • En kvist salvie
  • 200 g fersk spinat
  • 1 ss rødvinseddik
  • 3 ss olivenolje
  • Saften av en halv sitron
  • Salt og pepper
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Ha linsene i en støpejernsgryte med chili, hvitløk og salvie. Ha vann i kasserollen så vannet er 2 cm over linsene. Kok opp vannet, og la linsene småkoke i 10–12 minutter, eller til de er «all dente».
  • 2
    La kokevannet renne av linsene, og tilsett rødvinseddik og olivenolje. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Sett til side.
  • 3
    Lag et riss på oversiden av kamskjellene, ca. 3 mm dypt.
  • 4
    Varm opp støpejernspannen. Hell et par ss olivenolje på pannen, og stek pancettaen til den er gyllen og sprø. La stykkene dryppe av på en tallerken med et stykke kjøkkenpapir.
  • 5
    Krydre kamskjellene med salt og pepper. Hell et par ss olivenolje i den samme stekepannen, og legg kamskjellene med den rissede siden ned. Ha også kapers og salvie i pannen. Når kamskjellene er gylne på den ene siden, snur du dem. Klem over sitronsaft, og ta pannen av varmen. Ettervarmen i støpejernet steker kamskjellene ferdig.
  • 6
    Imens varmer du opp en annen støpejernspanne. Hell 2 ss olivenolje på pannen, og tilsett linseblandingen og spinat. Når spinaten faller sammen, klemmer du saften av en halv sitron over blandingen. Smak til med salt og pepper.
  • 7
    Server kamskjellene med en skjefull linsesalat, et par skiver sprø pancetta og en sitronbåt.