- Sjokolade
Ingredienser
- 500 g siktet hvetemel
- 30 ml bakepulver
- 65 g strøsukker
- 5 g salt
- 6 store egg fra frittgående høner, fraskilt plomme og hvite
- 500 ml melk
- 5 ml vaniljeessens
- 100 ml smeltet smør
- 85 g mørke sjokoladebiter
- 85 g karamellbiter
- 85 g hvite sjokoladebiter
-
SLIK GJØR DU
-
1Sett på forvarme: 180 °C / 160 °C varmluft / gassmerke 4.
-
2Smør inn en stor Le Creuset avlang ovnsform (33 x 26 cm).
-
3Sikt sammen mel og bakepulver, sukker og salt.
-
4I en stor bolle, pisker du egg, melk og vanilje.
-
5Lag en fordypning i midten til de tørre ingrediensene og hell inn de våte ingrediensene.
-
6Løft forsiktig sammen til du får en jevn røre, og pass på at du ikke blander for lenge.
-
7Visp eggehvitene til du ser hvite skumtopper og løft det inn i røren. Til sist løfter du inn sjokoladebitene.
-
8Hell over i den smurte formen og stek i 45–50 minutter til grillspydet kommer ut rent når du gjør et prøvestikk.
-
9Serveres varmt med grillet marshmallows, smeltet sjokolade og vaniljeis.