- Fisk og skalldyr
Ingredienser
- 1 kg strandkrabber
- 3 sjalottløk
- 1 fennikel
- 2 gulrøtter
- 1 surt eple
- ½ dl konjakk
- 1 l eplejuice (ikke konsentrat – kan erstattes med hvitvin)
- 5–8 laurbærblader
- 1 håndfull kjørvel
- 10–15 kvaster timian
- 1 ts sorte pepperkorn
- 3 dl fløte
- epleeddik
- salt og pepper
- 1 blomkål
- 50 g smør
- blomsterkarse
- rapsolje
-
SLIK GJØR DU
-
1Grovhakk sjalottløk, fennikel, gulrøtter og eple. Fres i 2–3 minutter i litt olje i en gryte.
-
2Legg krabbene i gryten og sørg for at de steker godt og får god varme.
-
3Hell konjakken i pannen og sett fyr på den.
-
4Tilsett eplejuice og urter. Hvis juicen ikke dekker krabbene helt, kan du fylle opp med litt vann eller hvitvin. Kok under lokk i 30 minutter.
-
5Sil væsken og hell den tilbake i gryten. Reduser bisquen til rundt halvparten uten lokk på middels varme.
-
6Tilsett fløte og kok i 10 minutter. Smak til med salt, pepper og litt eddik.
-
7Damp den hele blomkålen en annen gryte med 3 dl vann og 25 g smør i 5–10 minutter til den er lett mør, men ikke så lenge at den faller fra hverandre.
-
8Hell av vannet og tilsett ytterligere 25 g smør.
-
9Stek blomkålen på begge sider i gryten. Du kan eventuelt brenne toppen med en gassbrenner for å få litt ekstra farge.
-
10Skjær blomkålen i skiver og server med bisque, blomkarse og litt rapsolje.