Suffle med hvit sjokolade

VANSKELIGHET
Avansert Avansert
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Suffle med hvit sjokolade
Bruk denne perfekt lette og luftige suffleen til å demonstrere de kulinariske ferdighetene dine. Det er den perfekte desserten når du vil imponere gjestene.
HOVEDINGREDIENSER
  • Sjokolade
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

Base:
  • 20 g maismel
  • 250 ml melk
  • 50 g sukker, halvert
  • 2 store eggeplommer fra frittgående høns
  • en klype salt
Til ramekinene:
  • 40 ml smeltet smør
  • 30 g sukker
Til suffleen:
  • 100 g hvit sjokolade av høy kvalitet
  • eggehviter fra 2 store egg fra frittgående høns
  • 50 g sukker
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Start med å lage basen til suffleen. Det kan gjøres en dag i forveien. Den oppbevares i kjøleskapet til den skal brukes neste dag.
  • 2
    Bland maismelet med 40 ml kald melk. Varm opp resten av melken med halvparten av sukkeret (25 g). Ikke la melken koke.
  • 3
    Pisk eggeplommene, maisstivelsesblandingen og resten av sukkeret og saltet sammen i en stor røreskål. Hell langsomt den varme melken i eggeplommeblandingen mens du pisker. Hell alt tilbake i gryten, og sett den på middels varme. Kok kremen til den er tykk og kokt gjennom. Fortsett med å piske, så det ikke brenner seg i bunnen. Når den er tilberedt, helles den i en skål, dekkes med film og må kjøles helt av.
  • 4
    Mens blandingen står til kjøling, pensler du Le Creusets stablebare ramekiner med smeltet smør og dekker innersiden av ramekinene med sukker, så det ikke er mer igjen. Lag noen krager av bakepapir ved å skjære strimler av bakepapir, som kan vikles rundt yttersiden av ramekinene og legges 5 cm opp langs sidene. Fest med snor. Forvarm ovnen til 180 °C.
  • 5
    Smelt sjokoladen over vannbad og sett til side. Pisk eggehvitene til de er skummende, og mens du fortsetter å piske, tilsetter du langsomt sukkeret i en jevn strøm for å blande det godt. Pisk til det ikke er flere sukkergranulater igjen og de hvite toppene er stive. Det er best å bruke en elektrisk håndpisker til dette – hvis du pisker eggehvitene for mye eller for lite, får ikke blandingen riktig konsistens. Blandingen med eggehviter skal være stiv, men likevel. Vend forsiktig i den smeltede hvite sjokolade – ikke bland for mye, slik at suffleene får heve så mye som mulig. Ved deretter eggesjokoladeblandingen forsiktig i basisblandingen.
  • 6
    Fordel blandingen i ramekinene, og bak dem i 25–30 minutter. Når de er puffet opp etter ca. 25 minutters baking, er de ferdige. Ta dem ut av ovnen, og server dem med det samme.
 
Kokkens råd: Bruk egg ved stuetemperatur og metallskåler til å blande, og motstå trangen til å åpne ovnsdøren mens du baker, da det kan få suffleene til å falle sammen.
 
 
Le Creuset