- Melkeprodukter
Ingredienser
- 2 store egg
- 250 g gresk yoghurt
- 80 ml lys vegetabilsk olje (raps/avokado)
- 160 ml honning
- 125 ml mandelmelk
- 5 ml vaniljeekstrakt
- 250 g mandelmel
- 5 ml kardemomme
- 10 ml bakepulver
- 5 ml hjortetakk
- 2,5 ml salt
- 75 g tørristet kokosflak
- 200 g gulrøtter, fint raspet
- Stekespray
- 250 g gresk yoghurt
- 125 ml honning
- Tørristet kokos til pynt (om du vil)
- Pistasjnøtter til pynt (om du vil)
- Gojibær til pynt (om du vil)
-
SLIK GJØR DU
-
1Sett ovnen på forvarme til 170 °C og sett inn en innsmurt Le Creuset firkantet bakeform (23 cm).
-
2I en stor bolle pisker du egg, yoghurt, olje, honning, mandelmelk og vaniljeekstrakt til det er godt blandet.
-
3I en annen bolle sikter du inn mandelmel, kanel, bakepulver, hjortetakk og salt. Bland det tørre med det våte og løft inn til det er lett blandet. Løft inn raspet gulrot og tørristet kokosflak.
-
4Hell over i den innsmurte formen og stek i 30–40 minutter til grillspydet kommer ut rent når du gjør et prøvestikk.
-
5I en bolle blander du gresk yoghurt og honning lett sammen.
-
6Ta kaken ut av ovnen og sett til avkjøling i 2 timer eller mer.
-
7Dekorer kaken med yoghurtglasuren og pynt med kokos, pistasjnøtter og gojibær.
-
8Del opp i ni kakestykker, og nyt smaken.