- Grønnsaker
Ingredienser
- 2 poteter
- 2 vårløk
- 700 g blomkål, vasket og skåret i buketter (tilsvarende en middels stor blomkål)
- Olivenolje
- 800 ml grønnsakskraft (sånn omtrentlig; kålen og potetene skal være dekket)
- 200 g fløte eller kokosmelk
- Spisskummen
- 1 ss sitronjuice (eller litt mer)
- Salt og nykvernet pepper
- 1 brett med rødbeter eller karse som spirer
- 4 reddiker
- Eventuelt spiselige blomster, friske eller tørket, for pynt
-
SLIK GJØR DU
-
1Skrell og skjær potetene i grove terninger. Skjær vårløken i små biter. Stek alt i en Le Creuset trelags kasserolle i rustfritt stål med blomkålen i en skvett olivenolje i omtrent 5–7 minutter, til blomkålen er ristet. Hell inn grønnsakskraft til alt er dekket og småkok over middels varme i omtrent 20 minutter.
-
2Når alle grønnsakene er en myke, lager du pure med en stavmikser og tilsett fløte eller kokosmelk, gradvis. Smak til med en klype nykvernet spisskummen, sitronsaft, salt og pepper.
-
3Vask reddikene og skjær i tynne skiver.
-
4Skjær rosenkålens bladrosett av stilken.
-
5Suppen danderes med reddiker, spirer og blomster og serveres varm.