Suppe med stekt blomkål

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Suppe med stekt blomkål
Nydelig fyldig blomkålsuppe som komfort på farten. Topp med reddiker i skiver og spiselige blomster som prikken over i-en. Nydelig fyldig blomkålsuppe som komfort på farten. Topp med reddiker i skiver og spiselige blomster som prikken over i-en.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grønnsaker
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 2 poteter
  • 2 vårløk
  • 700 g blomkål, vasket og skåret i buketter (tilsvarende en middels stor blomkål)
  • Olivenolje
  • 800 ml grønnsakskraft (sånn omtrentlig; kålen og potetene skal være dekket)
  • 200 g fløte eller kokosmelk
  • Spisskummen
  • 1 ss sitronjuice (eller litt mer)
  • Salt og nykvernet pepper
  • 1 brett med rødbeter eller karse som spirer
  • 4 reddiker
  • Eventuelt spiselige blomster, friske eller tørket, for pynt
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Skrell og skjær potetene i grove terninger. Skjær vårløken i små biter. Stek alt i en Le Creuset trelags kasserolle i rustfritt stål med blomkålen i en skvett olivenolje i omtrent 5–7 minutter, til blomkålen er ristet. Hell inn grønnsakskraft til alt er dekket og småkok over middels varme i omtrent 20 minutter.
  • 2
    Når alle grønnsakene er en myke, lager du pure med en stavmikser og tilsett fløte eller kokosmelk, gradvis. Smak til med en klype nykvernet spisskummen, sitronsaft, salt og pepper.
  • 3
    Vask reddikene og skjær i tynne skiver.
  • 4
    Skjær rosenkålens bladrosett av stilken.
  • 5
    Suppen danderes med reddiker, spirer og blomster og serveres varm.