- Grønnsaker
Ingredienser
- 5 gulrøtter (700 g), skrelt og skåret i store biter
- 4 pastinakker (250 g), skrelt og skåret i store biter
- 2 hvitløksfedd
- 3 ss (45 ml) olivenolje
- Salt og nykvernet svart pepper
- 3 timiankvister, blader plukket
- 1 gul løk, i terninger
- 1 ts (5 ml) spisskummen, hele frø
- 3/4 ts malt koriander
- 1,25 liter (5 kopper) grønnsakkraft
- 400 g kokosmelk på boks
- 60 g hasselnøtter, ristet og grovhakket
- En håndfull flat persille, finhakket
- Det ytre laget av skallet til 1 sitron
- 2 ss (30 ml) sitronsaft
- 60 ml (1/4 kopp) kaldpresset olivenolje
- 2 ts (10 ml) honning
- Smak til med havsaltflak og nykvernet svart pepper
- 80 ml yoghurt eller fløte, valgfritt
-
SLIK GJØR DU
-
1Sett ovnen på 200 °C. Legg gulrøttene, pastinakkene og hvitløken på et stekebrett. Drypp over to spiseskjeer olivenolje. Smak til med salt og svart pepper. Dryss over timian før du snur og vender alt på stekebrettet fra side til side og fremover og bakover. La det ovnsbake i 40–45 minutter mens du snur på grønnsakene halvveis gjennom.
-
2Varm opp oljen du har igjen i en Le Creuset 24 cm Signature Round-gryte. Legg i løken og la den surre over middels varme til den er mørnet, i omtrent 6–8 minutter. Tilsett spisskummen og koriander og la stå i ovnen i enda et minutt.
-
3Legg de ovnsbakte grønnsakene i gryten. Hell over kraften og la det koke opp. Legg lokket delvis over og la det småkoke i 10–12 minutter. Ta innholdet over i en blender og bland godt sammen til du får en jevn blanding. Hell suppen tilbake i gryten. Tilsett kokosnøttmelk og la det gjennomvarme.
-
4Til salsaen, legger du alle ingrediensene på en skål og blander godt sammen.
-
5Øs suppen opp i varme skåler. Spre over en spiseskje yoghurt eller fløte i forskjellige retninger og server hasselnøttsalsaen ved siden av.