- Svinekjøtt
Ingredienser
- 20 g smør
- 800 g svinekinn
- 2 løk
- Nymalt pepper
- Salt
- 1 ss mel
- 2 dl mørk øl
- 1 dl buljong
- 1 kvist timian
- 1 laurbærblad
- 250 g sjampinjong
-
SLIK GJØR DU
-
1Forvarm ovnen til 175 °C.
-
2Smelt smøret i en gryte og brun svinekinnene. Tilsett grovhakket løk, krydre med salt og pepper og snu kjøttet i melet.
-
3La alt kjøttet bli brunt og tilsett deretter øl og buljong. Tøm retten i stentøyfatet og tilsett timian samt laurbær blad og dekk med aluminiumsfolie.
-
4Sett retten i ovnen i 90 min. ved 175 °C. (hold øye med retten og tilpass eventuelt steketiden om nødvendig).
-
5Sauter sjampinjongene i smør og krydre med salt og pepper.
-
6Tilsett de sauterte sjampinjongene og la dem småkoke med kjøttet de siste 5 minuttene.
-
7Retten serveres opprinnelig med hjemmelagede pommes frites. Svinekinn passer også perfekt til nypoteter eller potetmos.