Svinemørbrad i bacon med succotash

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Svinemørbrad i bacon med succotash
Dette er en opplagt rett til en travel hverdag, da den er kjapp og enkel å lage, og så er den samtidig fylt med deilig smak og gode egenskaper. Svinemørbradene blir penslet med en krydret og søtlig marinade og deretter pakket inn i bacon, som sikrer et lekkert og saftig stykke kjøtt. Succotash er en blanding av bønner, mais og masser av grønnsaker som har en høy konsentrasjon av essensielle aminosyrer, som er viktige for oppbyggingen proteiner i kroppen. Enkelt, sunt og smakfullt.
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 12 til 14 tynne skiver bacon
  • 75 g dijonsennep
  • 1 ss brun farin
  • 2 ts tørket timian eller 2 ss frisk timian
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 svinemørbrad, renskåret (pr. person 150–180 g)
  • 1 rødløk, i skiver
  • 1 ts Herbes de Provence (eller lignende)
  • 250 g butterbeans (hvite bønner), kokt
  • 1 gul squash, skåret i halvsirkler
  • 125 g fersk eller frossen mais
  • 125 g okra, skåret på skrå
  • 200 ml hønsebuljong
  • 10 cherrytomater, skåret i to
  • 1 paprika, skåret i skiver
  • 1 ss usaltet smør (valgfritt)
  • 2 ss frisk basilikum, finhakket
  • salt og pepper, etter smak
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Forvarm ovnen til 200 °C.
  • 2
    Stek bacon i en buffetgryte på lav varme. Når baconet har tatt farge, legger du det på en tallerken. Hell ikke bort baconfettet fra pannen.
  • 3
    Rør sammen sennep, brun farin, timian og 1/3 av hvitløkene i en liten skål. Gni inn sennepsblandingen overalt i de to mørbradene. Brett den tynne enden av mørbraden inn under, slik at tykkelsen på kjøttet er ensartet overalt. Pakk hver mørbrad inn i baconskivene. Du kan bruke tannstikker til å feste eventuelle løse baconstykker.
  • 4
    Legg de to mørbradene i baconfettet i buffetgryten og sett det inn i den forvarmede ovnen. Stek til steketermometeret viser 58–60 °C i den tykkeste enden av kjøttet. Det tar omkring 15–20 minutter. Ta buffetgryten ut av ovnen og legg de to mørbradene på et skjærebrett dekket med folie. La buffetgryten kjøle seg ned litt i omkring 5 minutter, men hell ikke ut stekefettet.
  • 5
    Ha rødløkene i buffetgryten med stekefettet i og stek til løkene begynner å brune i kantene, omkring 5 minutter. Tilsett den resterende hvitløken og Herbes de Provence og stek i omkring 30 sekunder. Tilsett deretter bønner, squash, mais, okra og hønsebuljong, og la det koke opp. Legg på lokket og la retten småkoke i omkring 5 minutter.
  • 6
    Tilsett tomater og paprika og kok videre i 3 minutter til uten lokk. Skru av varmen og rør i smør og basilikum. Smak til med salt og pepper.